Zeki Gül’ün mektubu iletildi

Çorum ile Macaristan'ın Kalocsa ili arasında kardeş şehir protokolü imzalanması için ilk adım atıldı

20 Mayıs 2018 Pazar 12:04
Zeki Gül’ün mektubu iletildi

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Çorum ile Macaristan’ın Kalocsa ili arasında kardeş şehir protokolü imzalanması için Belediye Başkanı Zeki Gül tarafından imzalanan iyi niyet ve işbirliği mektubunu Kalocsa Belediye Başkanı Dr. Bálint József’e iletti.

Fahri Konsolos Şahbaz, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Şavlı ve dernek üyesi işadamı Hikmet Kadı ile birlikte Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’nin güneyine 110 kilometre mesafede Tuna Nehri kıyısında 'kırmızı biberi ile ünlü'' Kalocsa ili Belediye Başkanı Dr. Bálint József ’i ve Bács-Kiskun (Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zoltán Péjó'yu ziyaret etti.

Tarihi Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşen görüşmede, Çorum ile Kalocsa ili arasında kardeş şehir protokolü imzalanması için Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül tarafından imzalanan iyi niyet ve işbirliği mektubu Kalocsa Belediye Başkanı Dr. Bálint József’e takdim edildi.

Konsolos Osman Şahbaz, yaptığı konuşmada iki şehrin birbirine benzer özelliklerinin bulunduğunu belirterek ’’Geçmişten gelen tarihi bağların işadamlarımız ve iki dost ülke halkının gayretleriyle arzu edilen seviyeye ulaşacağına yürekten inanıyorum. İki güzide şehir arasında imzalanacak protokol ile bu bağlar daha da güçlenecektir. ’’ dedi.

Avrupada ve dünyanın birçok ülkesinde ismi, bölgede yetişen acı biberiyle ve renkli elişi süs eşyalarıyla anılan Kalocsa ili Belediye Başkanı Dr. Bálint József ise iki kent arasında oluşturulacak işbirliği nedeniyle çok memnun olduklarını belirterek’’ Biz de Çorum ili yöneticilerini şehrimizde ağırlamaktan ve tarihi şehrimizi tanıtmaktan gurur duyacağız, bu protokol halklarımızı birbirine yakınlaştıracak, her yıl Eylül ayının 14-16'sında düzenlediğimiz biber festivali ve üç yılda bir düzenlediğimiz folklor festivali ile kültürel anlamda birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. 14 Eylül 2018'deki Biber Festivalimize meslektaşım Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve heyetini davet ediyorum’’ dedi.

Son Güncelleme: 20.05.2018 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165