AA’dan Suriyeliler için kermes

"Kış Geldi. Suriye İçin Bir ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Anadolu Ajansı (AA) çalışanları ve eşleri tarafından Suriyeli sığınmacılar için düzenlenen kermese yurdun dört bir yanından destek geldi.

28 Şubat 2013 Perşembe 08:41
AA’dan Suriyeliler için kermes


Suriye
'de yaklaşık iki yıldır devam eden iç savaştan kaçarak zor şartlarda yaşam mücadelesi veren çoğunluğu kadın ve çocuk on binlerce Suriyeli'nin yaşadığı drama, AA çalışanları sessiz kalmadı. Bir süre önce Suriyeliler için nakdi yardım toplayan AA çalışanlarının eşleri de sığınmacı kadın ve çocuklar için kermes düzenliyor.

Yaklaşık iki aydır devam eden çalışmalar sonucunda, kermeste satışa sunulmak üzere, yurdun dört bir yanında çeşitli gıda ve tekstil ürünü ile hediyelik eşya toplantı. Hayırseverlerin yardımları, kampanyaya destek veren MNG kargo tarafından ücretsiz olarak 
Ankara'ya ulaştırıldı.

Ankara
 Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılay'daki Basın Merkezi Sergi Salonu'nda 1-2 Mart'ta açılacak kermeste Kayseri'nin pastırması, sucuğu, mantısı, Çorum'un leblebisi, Malatya'nın kayısısı, Amasya'nın elması, Van'ın ceviz ve balı, Elazığ'ın alabalığı, pestil ve cevizli sucuğu, Konya'nın şekeri, Edirne ve Samsun'un pirinci, Manisa'nın mesir macunu, Adana'nın şalgamı, Osmaniye'nin yer fıstığı, Hatay'ın defne sabunu, Sakarya'nın kabak tatlısı ve İzmit'in pişmaniyesi de satışa sunulacak.


Çorum
 leblebisi de kermeste satılacak
Anadolucasino style="font-family: Verdana, Arial, Verdana, sans-serif;">
Kermese, Anadolu Ajansı
Çorum Büro Müdürlüğü tarafından da büyük miktarda katkı yapıldı. AA Çorum Büro Şefi İsmail Çimen ve Muhabir Gazi Nogay tarafından kentteki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin destekleriyle toplanan yardımlar, Ankara’ya ulaştırıldı.

Osmancık
 Belediyesi'nin 1 ton pirinç ile destek verdiği etkinliğe İskilip Belediyesi 100 kilo pirinç, Hatap Un Fabrikası 250 kilo un, İHH Çorum Şubesi 250 kilo un, Oğuzlar Kaymakamlığı 15 kilo ceviz, Osmancık Kilim Mobilya 2 battaniye, 3 nevresim takımı, Osmancık Kaymakamlığı el yapımı sedef kakma hediyelik sandık, Gülşen Kuruyemiş, Hışıroğlu Kuruyemiş, Osmancık Atagün Kuruyemiş ve Çorum Belediyesi ise çeşitli gramajlarda yaklaşık 300 paket leblebi desteği sağladı.

Toplanan yaklaşık 2 tonluk yardım, yine Çorum Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla, Ankara’ya ulaştırıldı.


Katkıda bulunanlara teşekkür
AA Çorum Büro Şefi İsmail Çimen ve muhabir Gazi Nogay, kermese katkı yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, Oğuzlar Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, Hatap Un Fabrikası sahibi Latif Kavukçu, İnsani Yardım Vakfı Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Gülşen Kuruyemiş sahibi Mustafa Gülşen, Hışıroğlu Kuruyemiş sahibi Fikret Hışıroğlu, Osmancık Atagün Leblebi sahibi Muharrem Atagün ve Osmancık Kilim Mobilya sahibi Mustafa Çıplak’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 28.02.2013 08:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165