Birileri özür dilemeli

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, İskilipli Atıf Hoca’yı Habertürk ekranlarında anlattı.

11 Nisan 2013 Perşembe 17:15
Birileri özür dilemeli



İskilipli Atıf Hoca’nın devrin mazlumlarından olduğunu söyleyen Vehbi Vakkasoğlu, mezarının yerinin definden 74 yıl sonra bulunduğunu, bugün mezarın yerini bilen kişinin kimliğini açığa çıkarmadığını, kendisini hala sakladığını belirterek Türkiye’nin bütün bunları aşması gerektiğini söyledi.



Akrabalarının bile Atıf Hoca’ya sahip çıkmaktan korktuğunu dile getiren Vehbi Vakkasoğlu, “Biz geçmişimizle yüzleşmeli ve barışmalıyız. Açılım süreci de yaşanıyor. Geride helalleşilmedik konu bırakılmamalı. Birileri siyasi gayretle bu işlerin üzerini örtmeye çalışıyor. Sebebi ne olursa olsun geçmişte bir şeyler olmuş. Artık kimsenin de kimseden intikam alacak hali yok. İş ortaya çıkmalı. Birileri de özür dilemeli.” dedi.



İskilipli Atıf Hoca’nın devrinin en büyük İslam Alimlerinden birisi olduğunun altını çizen Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Atıf Hoca, Sultan Vahdettin’in çok sevdiği bir insan. Önce sürgün ediyorlar. Sonra medreselerin ıslahı konusunda değerini anlayıp pişman oluyorlar. Görev veriyorlar. Bulunduğu eğitim kurumlarını öyle bir atılıma, açılıma tabi tutuyor ki Avrupa’da bile namı duyuluyor.” dedi.  



Eski Milletvekili Dr. Mehmet Sılay’ın kitabından da sürekli kısa bilgilerin verildiği program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. 





Son Güncelleme: 12.04.2013 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165