Bizim Sazımız Bizim Sözümüz

Umut Radyo'da Bizim Sazımız Bizim Sözümüz programı ilgiyle dinlendi

17 Kasım 2017 Cuma 00:47
Bizim Sazımız Bizim Sözümüz

Umut Radyo’da dün yayınlanan ‘Bizim Sazımız Bizim Sözümüz’ programı ilgi ile dinlendi. Meltem Danışman Çınar’ın hazırlayıp sunduğu programa Anadolu Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karadağ ile Fransa’da yaşayan gurbetçi Ozan Hıdır Çayan konuk oldu.

Uzun yıllar devam eden ve Çorumlu halk ozanlarının katıldığı program yeni yayın döneminde tekrar başladı. Program Çarşamba günleri saat 16.00’da dinleyici ile buluşuyor.        

Duygu yüklü anların yaşandığı programda Fransa’da yaşayan gurbetçi ozan Hıdır Çayan, ülkemiz ve şehrimizin kadim kültürlere sahip ender bir coğrafya olduğunu belirterek, “Vakit huzura ermenin dostluğun ve kardeşliğin vaktidir. Uygarlıklar tarihine baktığımızda yeryüzünün ilk barış antlaşmasını yapan Hititler bizim topraklarımızın ilk sahipleri. Onlar dünyaya barışı miras olarak bıraktı. Ve ‘Kadeş’ bugün dünya milletlerinin huzur içinde yaşaması için baş esin kaynağı olmalı. Kadeş demek kardeş demektir. Barış sevgi ve hoşgörü demektir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165