Hayvan sevgisi sürgün getirdi

Kargı’da yaşanan ilginç köpek davası Hürriyet Yazarı Tunca Bengin’in köşesine konu oldu.

31 Ocak 2013 Perşembe 10:05
 Hayvan sevgisi sürgün getirdi

İşte o yazı;

Hayvan sevgisi 35 yıllık devlet memuru Zafer Akşahin’i önce lojmandan etti. Ardından da karakışın ortasında Bingöl’e sürgün geldi.

Olayın geçtiği yer Çorum Kargı Orman İşletme Müdürlüğü. Mağdurlar; işletmenin 16 yıllık saymanı, eşi ve iki süs köpeği. Olayın kahramanı (!) bir yıl önce göreve başlayan İşletme Müdürü Osman Koru. Devama geçmeden belirtmekte yarar var. Bilgiler Çorum İdare Mahkemesi’nde açılan (21.01.2013) davadan. Bunu özellikle vurguluyorum ki, Müdür Bey, “Devlet memuru konuşur mu?” deyip durumdan vazife çıkarmasın. Dönelim dava dilekçesine;

“Köpeklerim süs köpeği ve Kaçak Bahis de belediyeye kayıtlıdır. İki yıl hayvanlar hakkında hiçbir şikayet olmadan lojman arkadaşlarımın da manevi yardımlarıyla köpeklerimi besledim. Hatta pikniğe giderken yanlarında götürdüklerinden bana gezdirmek için sıra bile gelmiyordu.

Fakat bir yıldır işletme müdürümüz Osman Koru’nun göreve gelmesiyle köpeklerim hakkında lojman bahçesi içerisinde gezdikleri için şikayet aldım. Bunun üzerine Amasya Orman Bölge Müdürü’müz Ahmet Ceylan’ın önerisiyle İşletme Müdürü Osman Koru’nun gösterdiği yere köpekler için bir barınak yapıp orada beslemeye devam ettim. Günde ancak 1-2 saat çıkarıp dolaştırabildim. Baskı altında yapılan bu şikâyetler üzerine hiçbir çözüm önerisi sunmadan lojman boşaltma kararı tarafıma bildirildi. Ardından da Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü’ne tayinim çıkarıldı.”

Mahkeme ne der bilmem ama eşi ve köpeklerini Çorum’da bırakan (şimdilik) Zafer Bey, dün Bingöl’de uygun bir yer peşindeydi.

Son Güncelleme: 31.01.2013 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.