Millete gitmek isterseniz milletin gönül kapısı açık

Başkan Külcü, Son Söz programında Hakan Aksu’nun sorularını yanıtladı

14 Mart 2013 Perşembe 09:27
Millete gitmek isterseniz milletin gönül kapısı açık

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kanal 19 ekranlarında Hakan Aksu’nun hazırlayıp sunduğu Son Söz adlı programa katıldı. Yayın hayatına yeni başlayan Son Söz adlı programın ilk konuğu olan Başkan Külcü, Belediye hizmetleri ve projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çorum’un eksiklerinin neler olduğunu çok iyi bilecek kadar Çorum’da yaşadığını belirten Başkan Külcü, “Ben hakikaten bu şehrin ruhunun ne olduğunu anlayabilmiş bir insanım. Benim gibi düşünen belki 100’lerce insan vardır. Ben onlardan birisi olarak bu göreve talip oldum. Devane dendiğinde ne düşünülmesi gerektiğini bilen bir insanım, Kapaklı dendiğinde, Sülüklü dendiğinde, Melikgazi dendiğinde ne düşünülmesi gerektiğini bilen bir insanım. Böyle bir bilgiyle, Çorum’u tanıyarak göreve talip oldum.” dedi.

Çorum’a yapılacak olan çalışmaların neler olması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip olduğunun altını çizen Başkan Külcü, seçim döneminde hazırladıkları seçim kitapçığına koydukları çalışmaların o zaman kendilerini ve tüm Çorum halkını çok heyecanlandırdığını ancak aradan geçen 4 yılda seçim kitapçığında yer alan çalışmalardan daha fazla çalışmayı tamamladıklarını vurguladı. Külcü, “O gün aklımıza gelmeyen ama arkadaşlarımızla birkaç aylık çalışmanın hemen sonrasında iş planımızın içerisine aldığımız ve hemen bitirdiğimiz çok sayıda çalışmamız var.” dedi.

Yaptıkları hizmetlerde vatandaşların da fikrini aldıklarını, insanlarla konuşmak isteyince milletin gönül kapısının da gönül hanesinin de açık olduğunu, milletten kaçınca da milletle buluşulamayacağına vurgu yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bugün yaptığınız her işte topluma ulaşmanın çok farklı yolları var. Bunu sanal alemde, caddeye koyduğunuz personel marifetiyle, evleri tek tek ziyaret edebiliyorsunuz. Restbet Zaman zaman anketler yaptırıyoruz. Kaldırımlarla ilgili yaptık, caddenin ismiyle ilgili yaptık. İnşallah bir süre sonra Meydan Camisi’nin ismiyle ilgili de yapacağız. Millete gitmek isterseniz, millete gidiyorsunuz.” dedi.

Hakan Aksu’nun sunduğu Son Söz adlı programda Çorum’da oluşturulması düşünülen kent meydanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bir şehirde bir tane meydan olur diye bir kaide yok. Bir tane şehir meydanı ve meydancıklar olur. Bizim Kültür Sitesi’nde yapacağımız park o ihtiyaca cevap verecek. Valilik önünde yaptığımız çalışma ile bir meydancık ortaya çıkacak. En az 25-30 dönümlük bir alanda etrafında yaşam alanlarının da oluşturulduğu ayrı bir şehir meydanına ihtiyaç var. Biz bunu inşallah Meydan Camisi’nin yanında planlıyoruz. 1995-96’lı yıllarda orada bir planlama yapıldı. Ama kamulaştırılmaları yapılamadığı için hemen yanı başındaki Aşağı Sanayi Bölgesi’ndeki o görüntüye engel olunamadığı için meydan çalışması akamete uğramıştı. Akşemsettin Caddesi’nin batısında kalan alanın tamamı Çevre yoluna kadar imar içerisine alınmış olacak. Son etap da 1800 dönümlük alanda çalışmamızı yapıyoruz. Noktayı koymak üzereyiz. Noktayı koyduğumuzda inşallah bu meydan da ortaya çıkacak. Oradaki tuğla fabrikaları ve aşağı sanayi de planlanmış olacak. Çorum’a yeni bir merkez kazandırmış olacağız. Yeni Çorum orası olacak. Önümüzdeki ay inşallah bir aksilik olmazsa meclisimize gelecek. Bu çalışmayı da bu şekilde tamamlamış olacak.” dedi.

Çorum’da yer alan tarihi binalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, gelecek vizyonunun hazırlanması için tarihi mirası muhafaza etmek gerektiğini vurgulayarak “Kültür Sitesi’nin süratle yıkılıp yok edilmesini savunurken Alaybey’deki evleri keşke yaşasaydı diye ızdırabını duyan bir insanım. Velipaşa Hanı’nın bir an önce boşaltılıp oranın asli şekline uygun olarak restore edilip halkın hizmetine açılmasından yanayım. Velipaşa Konağı’nı bizden önceki Belediye Başkanımız yaptı, biz de şimdi çok güzel bir şekilde kullanıyoruz. Aynı şekilde korunmasından yanayım. Bunlar bizim özgün, sivil mimari örneklerimiz. Bu yapılar bir elin parmakları kadar kaldı. Bunları da yok edersek tamamen eskiden, tarihi mimariden vazgeçmiş olacağız.” dedi.



Son Güncelleme: 14.03.2013 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.