Bu yazı içerik olarak çok değerli bir konuyu ele almakla birlikte bir hayli iddialı bir ifade olsa da Türk Dili’ne yeni bir kavram kazandırmayı amaçlamaktadır.

Halisdemir niyetli olmak kısaca;

Milletinin geleceği için yükümlülükten kaçmadan korkusuzca sorumluluk almak

Bayrağının düşmemesi için toprağa düşmeyi göze almak

Vatanın birlik ve bütünlüğünü korumak için kendi hayatından vazgeçmek

Devletinin ali menfaati için yapılması gerekeni sorgulamadan icra etmektir.

Sonuç itibariyle; bir yolda yürürken bilmeden, farkında olmadan iyi niyetle yola koyulmak yetmiyor. Bunun yerine hangi yola koyulduğun ile hangi yola sürüldüğün, sürüklendiğin konusunu sorgulamak gerekiyor. Olup biteni kollamak ve anlamak, anlamak yönünde çaba içerisinde olmak gerekiyor. Halis niyetle çıkılan yolun, millilik ve yerlilik konusunda yani ulusal çıkarlarla ilişkisi üzerinde durmak gerekiyor. Tabii bu değerlerle, gidilen yol uyumsuzsa ve çatışıyorsa, niyet halis olsa da sonuç karanlık olabiliyor, oluyor...

Bu bakımdan elde edilen tecrübeler ışığında niyetin “Halisdemir” olması Devletin bekası ve Milletin refahı için “olmazsa olmaz” bir gereklilik olarak öne çıkıyor ve bundan böyle niyetin “Halis” olmasından ziyade “Halisdemir” olması üzerinde durmak ve konuya gereken önemi vermek, yürünen yolu özenle ve sağduyu içinde dikkatle seçmek gerekiyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165