Ankara ve Sungurlu’ya Ramazan paketi

Çorum Anadolu Birliği’nin ‘Sungurlu İçin Bende Varım’ projesi çerçevesinde 100 adet Ramazan yardım paketini ihtiyaç sahiplerine dağıttığı bildirildi.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 19:36
 Ankara ve Sungurlu’ya Ramazan paketi


Çorum Anadolu Birliği’nden yapılan açıklamaya göre,  “Sungurlu İçin Bende Varım” projesi çerçevesinde 100 adet ramazan paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Birlik Başkanı Okay Erözgün, Ankara ve Sungurlu’da ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi.

Erözgün, şöyle dedi; “Ramazan ayı maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı, duygu ve hissiyatında öne çıktığı mübarek bir aydır. Rahmet, bereket ve mağrifet ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte mü”minler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek olduğu aydır. Dernek olarak Ankara ve Sungurlu’da ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Projelerimiz hız kesmeden devam edecek. Peygamber efendimiz (S.A.V)-Kim bir oruçluya iftar ettirirse,o oruçlunun alacağı sevabın aynısı, iftar ettirine de yazılır ve oruç tutanın sevabından da bir şey eksilmez.- buyurmuştur. Komşularını ve akrabayı ve aile fertlerini kendi evinde iftar ettirmek, sıla-ı rahim ve iyilikte bulunmak lazım.

İnsanlar arası yardımlaşma ve dayanışmayı en güzel ifade eden Peygamberimiz (S.A.V.)-Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir- buyurarak insanları yardımlaşmaya, duyarlılığa çağırmaktadır…

Bu açıdan Ramazan, fakir fukaranın gözetildiği, yoksulların yardımına koşulduğu, yalnız ve kimsesiz insanların elinden tutulduğu bir aydır. Oruçlu mü”minler bu ayda yardım etme, infakta bulunma, hayır hasenat yapma, insanlar hangi şeye ve neye ihtiyaç duyuyorlarsa o konuda destekte bulunmada çaba içine girmesi gereken bir aydır. Zenginin fakirin halinden anladığı açlık duygusunu tattığı bu ayda hayır sahiplerini derneğimiz vasıtasıyla bu hizmete davet ediyor, içinde bulunduğumuz ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”




Son Güncelleme: 24.07.2013 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165