Başbakan gönlümüzü aldı ama yetmez!

Mustafa Demirer Başbakan'ın Çorum ziyaretini yorumladı

29 Eylül 2017 Cuma 10:58
Başbakan gönlümüzü aldı ama yetmez!

 Günün Yorumu/Mustafa Demirer

Dün gün boyu ağırladığımız Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretinden müstakil havaalanı talebimiz hariç, lehimize çıkacak bazı gelişmeler oldu.

Başbakan’ın ziyaretinde sıkı güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Bir gün öncesinde akşam saatlerinden itibaren ana cadde trafiğe kapatıldı, çok sayıda caddeye park yasağı getirildi. Çevre illerden güvenlik takviyesi yapıldı. Haliyle bu kadar yoğun güvenlik tedbiri her zaman olduğu gibi günlük hayatı, trafiği olumsuz etkiledi.

Başbakanlık Koruma Ekibi’nin kontrolünde bazı program ve ziyaretlere önceden belirlenen isim listesi alındı. Yine bazı ziyaret noktalarına sadece Ankara’dan TRT ve Anadolu Ajansı’na izin verildi. Haberler TRT ve Anadolu Ajansı kanalıyla tüm Türkiye’ye aktarıldı.

KÜLCÜ BAŞBAKAN’DAN ŞUNLARI İSTEDİ


Gelelim Başbakan’ın ziyaretinden Çorum’a çıkan artılara…

Başbakan Yıldırım’ın Belediye Başkanlığı ziyaretinde Çevre Yolu’na iki yeni köprülü alt-üst geçit, Koçhisar Barajı İsale Hattı yapım işinin 2017 Ek Bütçesine dahil edilmesi, Sağlık Müdürlüğü arsasının Kent Meydanı’na katılması için mülkiyetinin Çorum Belediyesi’ne devredilmesi talep edildi.

Başbakan’ın da bu taleplere olumlu karşılık verdiği belirtiliyor.  

BAŞBAKAN’IN SÖZLERİ VEKİLLERİ RAHATLATMIŞ

Bu arada yine belediye ziyaretinde Başbakan’ın miting alanında Çorum’a müstakil havaalanı yerine Merzifon’u işaret etmesi, yerelde ilimizi temsil eden iktidar milletvekillerini rahatlattı. Kamuoyu baskısından bunalan vekillerin Başbakan’a ‘Bizi çok rahatlattınız, teşekkür ederiz’ dediği  söyleniyor.

HAVAALANI, HIZLI TREN, KIRKDİLİM

Başbakan hem miting alanında hem de akşam düzenlenen kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Kırkdilim’in  450 milyon lira kaynakla tünellerden geçilerek köprülü, viyadüklü otoban gibi yol olacağı sözünü verdi.

Hızlı tren hususunda da ayrıntılı açıklama yaptı.

Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu Hattı’nın 2018 yılı sonunda projesinin tamamlanacağını, ardından uygulama ve yapım işi için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Yeni hastane ile ilgili vatandaşlardan bizzat kendisine gelen sorunların çözümü hususunda Sağlık Bakanı’na talimat verdiğini ifade etti.

Başbakan müstakil havaalanı talebimize karşılık, geçmişte olduğu gibi yine Merzifon Havaalanı’nı işaret etti. Merzifon’un bölgesel havaalanına dönüştürüleceğini, Mecitözü üzerinden kestirme yol yapılarak havaalanının mesafe olarak Çorum’a daha fazla yaklaştırılacağını dile getirdi.

Ayrıca Merzifon’un askeri havaalanı olmasından mütevellit ortaya çıkan pürüzlerin giderileceğini,  ihtiyacı karşılamayan terminal binasının modernize edilerek büyütüleceğini, Çorumlu’nun isteği doğrultusunda gerekirse havaalanı isminde de değişiklik yapılabileceğini anlattı. Ayrıca özel teşebbüs havaalanı yapmak isterse gereken desteği vereceğini vadetti.

MEVZU BİTMEDİ

Sözün özü, Başbakan Çorumlular’ın havaalanı konusunda gönlünü almaya, Çorumlular’ı ikna etmeye çalıştı.

İkna olduk mu derseniz, şahsen ben olmadım. Çorum’un  havaalanı konusunda haksızlığa uğradığı düşüncesine sahibiz. Ve sayın Başbakan güler yüzü, sıcak muhabbeti ile gönlümüzü almaya çalışsa da bizim için havaalanı mevzusu bitmedi.




 

Son Güncelleme: 29.09.2017 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2017-09-29 11:17:30

Aynen mustafa bey biz kendimize ait havaalanını istiyoruz bu konuda niye bu kadar inat ediliyor anlamıyorum çorum bu havaalanını fazlasıyla hakediyor. Bence vekiller rahatlamasın kimse ikna olmadı bir koca gününü coruma ayıran başbakanı bu konuda mutlaka ikna etmelilerdi bu fırsatı da kaçırdık

Avatar
Ali 2017-09-29 15:02:53

Hayır asla, Çorum'a müstakil havalanı istiyoruz ve yapılana kadar da MHP'ye oy atacağım

Avatar
Salih bey 2017-09-29 15:05:23

bu gitsin öyle yapar ancak Çorumlu kendi havalanı ı

Avatar
ADEM 2017-09-29 16:14:39

havaalanı, eğer başbakanımızın dediği gibi 25 dakikaya indirilirse (bu nasıl olacak çok merak ediyorum) dediği gibi şartları iyileştirilirse bence gayet mantıklı. herhalde yorum yapan arkadaşlar havaalanı kapımızın önümde geçsin diyor, şaşıyorum doğrusu. ankara da bi̇le havaalanı en az 1 saat bilmeyen arkadaşlara duyurulur.allah aşkına biraz makul ve mantıklı olun ben de çorumluyum

Avatar
Abdüllatif 2017-09-29 20:29:12

Açın haritayı bakın. Bu teklif coğrafyanın kanunlarına aykırı. Şaka gibi bir şey. Mecitözü nden hçMerzifon havaalanına yol olmaz. Şayet olursa bile havaalanı yol mesafesi kısalmaz. Öyle 25 dakikaya falan düşmez. Üstelik 67 km. Den en az 75 km ye çıkar. Sayın başbakanın bahsettiği yolun Mecitözü ile alakası yoktur. Merzifon sanayisi yakınlarından kestirme yol yapılıyor ki. Yıl inşa halindedir. Bu durumda da yol sadece 5 km kısalır ve 63 km ye düşer. Bu durumda da yol 50 dakikadan 45 dakikaya düşer. Hepsi bundan ibaret olup bu sonuç çorum un acı gerçeklerindendir.

Avatar
Arif 2017-09-29 21:23:40

Alacaca yolunun neyi vardı Mecitözünden yol yapılıp hava alanına ek yapmaya harcanan bütçeye hali hazırda yeri vardı çorum fazlası ile hakediyor son 15 yılda yapılan seçim sonuçları çorum lunum ne kadar da haklı olduğunu görür inşallah degerlendirirse sayın başbakanımız hava alanı hakkımız alacağı z sayın millet vekillerimize herzaman hatırlatacağız

Avatar
Murtaza 2017-09-30 09:31:18

başbakan çorum'a hoş geldi sefa geldi.başta milletvekilleri olmak üzere herkesin gazını aldı. başbakan çevre yolundan yeni hastaneye gitseydi de sarılık kavşağındaki dünyanın 8. harikası üst geçiti ve hastanenin yanında devam eden şehir stadını bir görseydi. başbakan'ın görmesini istediklerini gösterdiniz söylenmesi gerekenleri de söyledi ankara'nın yolunu tuttu. sayın demirel'in de bahsettiği gibi "vekilleri rahatlattı"

Avatar
abuzer 2017-09-30 14:22:33

merzifon havaalanına yeni açılacak kırkdilim yolundan gidilse 15 dakikaya düşer, ne diye mecitözü'nü dolaştırıyorlar ki, inanmayan haritaya baksın, ona da inanmasa, denesin

banner165