Çileden çıkardılar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Sosyal Tesislerinde gazetecilere verilen iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 19:25
 Çileden çıkardılar

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Artık imsak tartışmaları Türkiye'de bilgi sorunu olmaktan çıkmış, bir ahlak sorununa dönüşmüştür. Bu da bizi üzüyor" dedi.

Son 3 yıldır her Ramazan'da bir imsak tartışmasının yaşandığına değinen Görmez, Türkiye gibi bir ülkede, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve 80 aşkın ilahiyat fakültesinin olduğu bir ülkede çeşitli gözlem araçları ile semanın, güneşin, yıldızların, ayın bütün hareketlerini canlı olarak izlenebildiği bir dünyada, imsak vaktini tartışarak geçirmeyi Ramazan'ın manevi iklimini sabote etmek olarak değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın asla tarihin kıyısında, köşesinde kalmış şahıs ve marjinal görüşlerle amel etmediğini kaydeden Görmez, bütün İslam alemindeki değerlendirmeleri de dikkat alarak çalışma yaptıklarını belirtti. İmsak tartışmalarının artık Türkiye'de bir bilgi sorunu olmaktan çıktığını, bir ahlak sorununa dönüştüğünü de vurgulayan Görmez, çıplak gözle gözlem yaparak ortak bir takvim yapmaya hiçbir milletin sahip olmadığını sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 24.07.2013 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.