Davulcular bahşişe başladı

Ramazan davulcuları bahşiş toplamaya başladı. Filmlere bile konu olan korsan davulculara aldanmamak için kimlik görmeden bahşiş vermemek gerekiyor.

25 Temmuz 2013 Perşembe 18:52
 Davulcular bahşişe başladı

Belediye tarafından kendilerine dağıtılan kimlik kartlarını göstererek, kendi bölgesinde ilk bahşiş turunu başlatan davulcular, ev ev dolaşarak kendisini tanıtıyor.

Ramazan boyunca herkes davul sesini duymasına rağmen, karşılaşamadığı davulcusunu da bahşiş sebebiyle yüz yüze tanımış oluyor.

Kesin bir rayiç bedeli olmasa da, emeklerinin karşılığını sadece aldıkları bahşişlerden karşılayan Ramazan davulcuları, paraya itiraz etmeyip Allah bereket versin diyerek kapıdan ayrılsa da, bir ay boyu verdikleri hizmetin karşılığına değer bir yevmiyeyi kazanmayı da hak ediyor.







Son Güncelleme: 25.07.2013 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sen bilirsin kim olduğumu 2013-07-25 21:28:04

yıl olmuş 2013 hala gece tam tamlarını gelenek olarak organize eden kurumlar var..davulcu bahşişe geliyor.."gece uyutmadınız ne bahşişi " diyorum.."abi gelenek olmuş işte "diyor..yani onun bile çok umrunda değil..çocukları yataklarından hoplatarak uyandıran , ağlatan şey gelenek olarak kabul edilebilir mi?
sanırım bunu devam ettiren zihniyetin sokağından davulcu hiç geçmemiş..yoksa ne demek istediğimi çok iyi anlardı..

banner165