Esnaf temsilcileri Başbakan’la iftar açtı

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, il ve ilçe oda başkanları TESK tarafından Ankara Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

25 Temmuz 2013 Perşembe 13:17
 Esnaf temsilcileri Başbakan’la iftar açtı

ÇESOB’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, iftara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Sağlık Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Agah Kafkas, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile çok sayıda milletvekili ve üst düzey kurum temsilcileri katıldı.

Ülke genelindeki 82 birlik başkan ve yöneticileri ile 13 mesleki federasyon başkan ve yöneticilerinin yanı sıra TESK yöneticilerinin de hazır bulunduğu iftar sonrası konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Erdoğan'a, bakanlara ve tüm katılımcılara teşekkür ederken, esnafın bekleyen Perakende Yasası, Ustalık Belgesi, Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintileri gibi sorunlarından bahsetti.

Palandöken'in konuşmalarının ardından esnafa seslenen Başbakan Erdoğan ise Ramazan-ı Şerif'in yarılandığını söyleyerek, Ramazan'ın evleri bereketlendirmesini temenni etti. Konuşmasının bir bölümünde Gezi Parkı olaylarına değinen Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Ankara'da yapılan eylemlerde esnafın büyük zarar gördüğünü, esnafın hedef alındığını söyledi. Masa ve sandalyelerin parçalandığını, dükkanların yağmalandığını belirten Erdoğan, "Esnafın son derece duyarlı, aklıselime davet eden uyarıları ne yazık ki dinlenmedi. Hatta hakaretlerle, şiddetle karşılık buldu. Oysa Türkiye'de esnaf ahilik geleneğinin bir tezahürü olarak; gündelik siyasetin üzerinde duran sadece ülkesinin sadece milletinin iyiliğini düşünen her zaman istikrardan, güvenden dayanışmadan yana olan kesimdir" diye konuştu.

Esnaf için "12. yüzyıldan bugüne kadar Türkiye'nin esnafı her zaman hakkın ve haklının yanında, hukukun yanında, adaletin yanında yerini almıştır" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin esnafı tarihi boyunca vandallığın, barbarlığın, yağmacılığın, şiddetin karşısında durmuştur. Çünkü esnaf öngörü sahibidir. Esnaf hadiselerin iç yüzünü çok çabuk kavrayan, hadiselerin nereden kaynaklandığını ve nereye varmak istediğini çok çabuk anlayan, buna göre tavrını net olarak ortaya koyan bir kesimdir. Bu son olaylarda da esnaf büyük Türkiye'nin hedef alındığını, Türkiye'nin güçlenen ekonomisinin hedef alındığını, Türkiye'deki istikrar ve güven ortamının hedef alındığını görmüş bu eylemlere karşı net şekilde tavrını belirlemiştir" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ahilik geleneğinin bu topraklarda yeniden hakim kılınması durumunda çözülmemiş hiçbir meselenin kalmayacağına vurgu yaparak, "Van'daki bir bakkalın dükkanında ne kadar bereket olursa, emin olun Edirne'deki dükkanda da o kadar bereket olur. Ağrı'daki esnaf ne kadar çok kazanırsa, Ankara'daki, İstanbul'daki esnaf da bundan etkilenir" ifadelerini kullandı.

İftar yemeği öncesi ve sonrası Sağlık Bakan Yardımcısı hemşerimiz Agah Kafkas Çorum heyeti ile yakından ilgilendi.

Birlik Başkanı Yalçın Kılıç da, hizmete açılan Buharaevler Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği ve Çorum'a yapılacak en büyük kamu yatırımlarından biri olan yeni devlet hastanesi için Agah Kafkas'a teşekkür ederek, Çorum'un yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu bununda çok isabetli ve yerinde bir yatırım olduğunu kaydetti.









Son Güncelleme: 25.07.2013 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165