Federasyon kurdular

Bursa'da 2010 yılında birlik ve bütünlüğü sağlamak adına kurulan Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu'ndan (BADEF) ayrılan hemşehri dernekleri, Bursa İl Hemşehri Dernekleri Federasyonu'nu kurdu. Kurucu Başkan Mustafa Dursun, "Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

28 Haziran 2013 Cuma 14:53
 Federasyon kurdular

BADEF'ten ihraç edilen 6 hemşehri derneğine destek amacıyla istifa eden dernek başkanları, bir süre 'platform' adı altında yürüttükleri yeni yapılanmayı federasyon olarak tamamladı. Bursa İl Hemşehri Dernekleri Federasyonu'nun Kurucu Başkanı Niğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dursun, "Birlik ve beraberlik adına 16 dernek olarak bir araya geldik. Gerekli bürokratik işlemleri tamamlayan 10 hemşehri derneği ile birlikte federasyonumuzu kurduk. Bursa'da doğduğu yer değil, doyduğu yerde hizmet eden hemşehri derneklerimizin sesini daha iyi duyurmak ve onların bir kardeşlik projesi etrafında buluşturmak, ortak etkinlikler düzenlemek ve ortak akıl ile yöneticilerimize fikren katkıda bulunmak amacıyla federasyonu kurduk. 16 dernek ile başladığımız çalışmada en kısa sürede katılmasını beklediğimiz derneklerle birlikte 40 civarında dernekle aynı çatı altında buluşmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aslan da "Öncelikli hedefimiz dernekler arası kültürel dayanışmayı artırmak, ortak etkinlikler düzenleyerek birbirimizin kültürleri ile tanışmak ve ülkemizin sıkıntılı günler geçirdiği şu ortamda birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde bir kardeşlik bağı kurmaktır." diye konuştu.

Bursa İl Hemşehri Dernekleri Federasyonu'nun kurucu üyeleri arasında Adıyaman, Afyonkarahisar, Bitlis, Bayburt, Çorum, Niğde, Ordu, Manisa, Yozgat ve Kütahya dernekleri bulunuyor. Bürokratik işlemleri tamamlayacak 6 dernek de federasyona üye olacak.

(Cihan Haber Ajansı)





Son Güncelleme: 28.06.2013 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165