Hz. Ebubekir Camii hayırseverleri bekliyor

Hz. Ebubekir Camii inşaatı için hayırseverlerin desteği bekleniyor.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 12:17
 Hz. Ebubekir Camii hayırseverleri bekliyor


Kapaklı Bağları mevkiinde devam eden inşaa çalışmalarından bahseden Hz. Ebubekir Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Sarıtaş, Bağcılar Sokak’ta yapımına başlanan caminin kubbe aşamasına geldiğini söyledi.

Gülabibey Mahallesi’ne yeni bir cami kazandırmayı hedeflediklerini belirten Ali Sarıtaş, “Yaklaşık 4 ay önce temeli atılan cami inşaatında hayırseverlerin desteği ile önemli mesafe aldık” dedi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle inşaa çalışmalarında duraklama yaşandığını belirten Sarıtaş, Ramazan Ayı öncesinde hayırsever Çorum halkına seslenerek yardım çağrısında bulundu.

Küme Evler Kapaklı Camii İmam Hatibi Mustafa Uysal, Müezzin Naci Yiğit ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Cihan, Bilal Döndü, Aslan Yıldırım ve Şükrü Keskin’le birlikte açıklamalarını sürdüren Sarıtaş, “Mübarek Üç Aylar ve yaklaşan Ramazan Ayı hürmetine hayır sahiplerinden destek bekliyoruz” diye konuştu.

İBADETHANE İHTİYACINA CEVAP VERECEK

Hızlı yapılaşmanın yaşandığı bölgede bulunan ve halk arasında ‘Yeşil Camii’ olarak bilinen Kapaklı Camii’nin imar düzenlemesinden dolayı yola gittiğini hatırlatan Sarıtaş, mahallede yeni bir camiye ihtiyaç doğduğunu vurguladı.

Hz. Ebubekir Camii’nin Kapaklı Bağları bölgesindeki ibadethane ihtiyacına cevap vereceğini anlatan Sarıtaş, 1.000 kişi kapasiteli camiyi 2014 yılında ibadete açmayı planladıklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Müftü Mehmet Aşık’ın destekleriyle projesi hazırlanan caminin 500 metrekare alan üzerine inşaa edildiğini belirten Sarıtaş, “Osmanlı ve Arap mimarisini buluşturacak olan camimizin minareleri Mescid-i Nebevi’ye benzeyecek” dedi.

Sarıtaş, Ramazan Ayı’nda caminin alt katını ibadete hazır hale getirmeyi planladıklarını da söyledi.

‘YARDIM BEKLİYORUZ’

“İki katlı cami inşaatı için ayni ve nakdi yardım bekliyoruz” diyen Sarıtaş, hayırsever Çorum halkını ve mahalle sakinlerini cami için elbirliği yapmaya davet  etti. Sarıtaş, şöyle konuştu:

“Küme Evler Kapaklı Camii’nin yola gitmesi nedeniyle Mustafa Uysal hocamızın gayretleri doğrultusunda kolları sıvadık. Derneğimizi kurduktan sonra projemizi hazırlayıp el birliğiyle Hz. Ebubekir Camii inşaasına başladık.

Hz. Ebubekir Camii’nin ismi hürmetine bağışta bulunmak isteyenler inşaatımızın yanı başındaki Kapaklı Camii’ne başvurabilir, 0546 963 96 13 ve 0533 635 33 10 numaralı telefonlarımızdan detaylı bilgi alabilirler.

Nakdi yardım dışında inşaat malzemesi olarak ayni yardımda bulunmak isteyenlerin öncelikle Derneğimizle irtibata geçmelerini rica ediyoruz.

Camimizin yapımına katkıda bulunan ve yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyor, desteklerinin devamını diliyoruz.”




Son Güncelleme: 03.07.2013 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.