İşte Memur Sen’in talepleri

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, sağlık çalışanlarının sorunlarını TBMM’de dile getirildiğini açıkladı.

28 Haziran 2013 Cuma 11:38
 İşte Memur Sen’in talepleri

Saatçi, “Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından nöbet ücretlerinin artırılması, vekil ebe hemşirelerin kadroya alınması, araştırmacı kadrosunda görev yapan kamu görevlilerinin kaybolan özlük haklarının yeniden verilmesi ve 4/C’li personelin de kadroya alınması talepleri TBMM’de tekrar dile getirildi. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda devam ediyor. Toplantıda, tasarıda yer alan maddelere ilişkin Sağlık-Sen’in görüşlerinin yanı sıra tasarıda yer almayan, ancak Sağlık-Sen’in talepleri içinde yer alan konular bir kez daha komisyon üyelerine aktarıldı.” dedi.

Sağlık çalışanlarının yıllardan beri birikmiş ve çözülememiş sorunları olduğunu belirten Saatçi, “Her Torba Yasa gündeminde sağlık çalışanları ve Sağlık-Sen bu yasa çalışmalarını baştan sona ilgiyle ve umutla izliyoruz. Ama ne yazık ki şu ana kadar birkaç küçük iyileştirme dışında sağlık çalışanlarına müjdeleyebileceğimiz bir kazanım göremiyoruz. Tasarıda, acil servis, 112 ve yoğun bakım çalışanlarının nöbet ücretlerine artış getirildiği, ancak nöbet ücretlerindeki iyileştirmenin sınırlı değil tüm nöbet tutan sağlık çalışanlarını kapsamasını istiyoruz. Burada nöbet ücretlerindeki çarpıklığı görmek lazım. Şu anda bir sağlık çalışanının aylık gelirinin 1 saate karşılık gelen gelirinin beşte biri nöbet ücreti olarak ödeniyor. Bu mağduriyet özelikle yoğun hastanelerde nöbeti kara borsa alıp satılan bir olgu haline getirmiştir. Bir an önce nöbet ücretlerinde iyileştirme yapılmalıdır.” dedi.

Saatçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in de talepleri doğrultusunda 4/B ve 4924’lü çalışanlara kadro müjdesi verdiğini hatırlatarak şunları kaydetti; “Bu müjdenin vekil ebe hemşireleri, kamu personeli sayılmayan 3000 civarındaki aile sağlığı çalışanlarını ve özelikle hükümetin olumlu açıklamalarıyla umutlanan 4/C’li çalışanları da kapsamasını istiyoruz.

Sağlık alanının ne kadar yoğun ve yıpratıcı olduğunu anlatmamıza gerek yok. Biz sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak 2012-2013 toplu sözleşmelerinde sağlık çalışanlarına yıpranma payından faydalandırılmasını talep ettik. Bu talep Kamu Personeli Danışma Kurulu’na havale edildi. Kamu personeli danışma kurulu bu konuda tüm tarafların görüşüne başvurdu. Tüm taraflar bildiğimiz kadarıyla olumlu görüş bildirmesine karşın, yıpranma payı Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda takıldı. Çalışma Bakanlığı’na takılan yıpranma payını, TBMM’de sizlerin vermesini bekliyoruz.

Sağlık-Sen olarak bizim toplu sözleşmelerdeki temel taleplerimizin başında döner sermayenin emekliliğe yansıtılması bulunmakta. Buradan sağlık çalışanları adına diyoruz ki sağlık çalışanlarının en önemli ve olmazsa olmaz talebi döner sermayenin emekliliğe yansıtılması veya emekli olunca ve şu anki gelirini artıracak düzeyde ek göstergelerinin artırılmasıdır. Emekliliğini beklerken vefat eden sağlık çalışanı haberi duymak istemiyoruz. Artık açlık sınırının altında emeklilik ücreti istemiyoruz. Sağlık çalışanları emekliliğe hak kazandıkları zaman emekli olsunlar.”






Son Güncelleme: 28.06.2013 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.