Kimseye muhtaç olmayacaklar

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında yürütülen Elele Projesi, Çorum’da tanıtıldı.

30 Temmuz 2013 Salı 13:55
 Kimseye muhtaç olmayacaklar


Akkent Mahallesi Engelsiz Yaşam Merkezi Salonu’nda düzenlenen toplantıya, kamu kurumu yönetici ve temsilcileri ile engelli alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları katıldı. Programda engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin temel bir insani hak olduğu belirtildi. ÖDES kapsamında bakıcı ailelere evde bakım hizmeti konusunda eğitim verildiği hatırlatıldı.

Daha sonra 
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen,19 Mayıs Üniversitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Orta Karadeniz Engelliler Derneği ve Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği'nin ortak olduğu Elele Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Projenin temel amacının; 
Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum illerinde farklı özür gruplarına yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumları ve yerel yöneticileri bir araya getirmek, engellilik, engelli hakları, hak temelli yaklaşım, savunuculuk, ayrımcılıkla mücadele gibi konularda bilgi düzeylerinin geliştirmek, farkındalıklarını arttırmak olduğu açıklandı.





Son Güncelleme: 30.07.2013 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165