Peygambere hakarete sert tepki!

Diyanet Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, bir sosyal paylaşım sitesinde Peygamber Efendimize yönelik ağır hakaret ve yorumların yer almasının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Çağdaş Ebu Cehilleri lânetliyoruz.” dedi.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 19:00
 Peygambere hakarete sert tepki!


Ramazan ayının atmosferi ile bağdaşmayan bu tür yorumların yanlışlığına dikkat çeken Ali yıldız, yaptığı açıklamada şu görüşlere
yer verdi; “Mübarek Ramazan Ayı'nın iklimine hiç yakışmayan bu yorumları şiddet ve nefretle kınıyor, provoke amaçlı olduğuna inandığımız bu hakaretlerin siteden bir an önce kaldırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.

İster sosyal paylaşım sitesi, ister kitap ya da film olsun  ve kim tarafından yapılırsa yapılsın düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek gerek Müslümanların mukaddesatına gerekse diğer din ve peygamberlere saldırı kesinlikle kabul edilemez.

Özellikle barış ve kardeşliği önceleyen sevgi, şefkat ve rahmet Peygamberi Hz.Muhammed (SAV) ve İslamiyet'e yönelik  bu ağır hakaret ve küfürlerin Müslümanları  provoke etme  amaçlı yapıldığına inanıyoruz.

Hakarette bulunanları ve bu hakaretleri yayınlayanları  Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz.

‘Müslümanlar sağduyulu davranmalıdır’

Yakaladıkları her fırsatta ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar, çeşitli olayları  bahane ederek çıkarmak istedikleri kaos ortamına ulaşamayınca bu defa Peygamber Efendimize, dini değerlerimize saldırıya geçtiler.

Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği saygı ve naiflik ölçülerinde göstermeye davet ediyoruz.   Müslümanlar olarak bunun gereğini yerine getirmemiz gerekir. Bu vesile ile tüm Müslümanları,  amacı tahrik ve provoke olan bu tür girişimlerin ve kişilerin  oyununa gelmemeye,  dengeli ve sağduyulu  hareket etmeye davet ediyoruz.

Diyanet-Sen olarak Peygamber Efendimize  hakaret edenlere karşı hukuki girişimlerde bulunacağımızın ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”





Son Güncelleme: 24.07.2013 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.