Yer sofrasında Ramazan bereketi

Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği hicaz usulü iftarların ikincisine ilgi yoğun oldu.

26 Temmuz 2013 Cuma 16:59
 Yer sofrasında Ramazan bereketi

Peygamber adeti olarak Kabe’de devam eden aslı gibi oluşturulan hicaz sofrası, tüm katılımcılar için özel  bir iftara dönüştü.

İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde kurulan yer sofrasına bağdaş kuran herkes Ramazan’ın manevi ikliminde oruç açtı.

Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, KYK Müdürü Erol Kavuncu, Çorum eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, STK temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetlinin katıldığı iftar sofrasında, etli pilav, pide, su, hurma ve muzdan oluşan menü, görevliler tarafından herkese tek tek servis edildi.

Hicaz iftarında  İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ ve Ensar Vakfı Başkanı Halil İbrahim Aşgın, birer selamlama konuşması yaptı.

Ezanla birlikte oruçlar açıldı ve selamlama konuşmalarına iftardan sonra devam edildi.

Vali Sabri Başköy, AK Parti Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, geceyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından İHL Camii’nde akşam namazını kılan davetliler, çay sohbetine devam ettiler.






Son Güncelleme: 26.07.2013 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.