Çorum Belediyesi şehir içi otobüslerin renklerinin Çorumlu tarafından belirlenmesi amacıyla anket yaptı.

Şehir içi taşıma ihalesini önümüzdeki 10 yıl için yeniden üstlenen Ulaş A.Ş. de, Çorum şartnamesinde bulunan yeni otobüsler için Akia firmasıyla anlaşma sağlandığını duyurdu.

Son olarak Kent Meydanı’nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Zeki Gül, yaptıkları anket sonucu halk otobüslerinin renginin erguvan pembesi olmasına karar verildiğini açıkladı.

Her üç açıklama okurlardan yoğun ilgi gördü. Yorumlarda dikkatimizi çeken otobüslerin renklerinin nasıl olması gerektiğinden çok, hizmet kalitesine yönelik yapılan eleştirilerin çokluğuydu.

Çorumlu’nun ekseriyeti sürücülerin insanlarla direkt iletişim halinde olması nedeniyle işlerinin kolay olmadığını düşünüyor. Yolcuların otobüsü kullanırken kurallara dikkat etmeleri uyarısında bulunuluyor. Ancak kaptanların yolcu taşımacılığında davranışlarına çeki düzen vermesi, nezaket, hoşgörü ve saygıyı elden bırakmaması, trafik kurallarına riayet etmesi, yolcuları balık istifi yapmaması, bilhassa 65 yaş üstüne daha özenli olması ve halkla ilişkiler eğitimlerine ağırlık verilmesi yönündeki istekler ağır basıyor.

Sözün özü halkın, şoförlerin ve yöneticilerin huzuru ve hizmet kalitesi açısından Çorum Belediyesi’nin dışardan, Ulaş A.Ş.’nin içerden denetimi elden bırakmaması gerektiği ortaya çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman bakbak 2018-05-09 14:47:08

erguvan pempesi nedir arkadaş..bu kafa bi zamanlar PLASTİK PALMİYELERİ gazi caddesine dikmişti de elalemi kendilerine güldürmüştü...