350 işletmeye gıda denetimi

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, ilimizde gıda güvenliğinin en üst düzeyde...

15 Temmuz 2015 Çarşamba 17:46
 350 işletmeye gıda denetimi


Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, ilimizde gıda güvenliğinin en üst düzeyde korunması için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimler artarak devam ediyor.


Gıda denetimleri hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, “Vatandaşlarımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı ramazan ayında daha fazla önem kazanıyor. Bu bilinçle kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, pideci, şekerleme imalatçıları, lokanta, restoran, market gibi işletmelerde denetimlerini sürdürüyorlar. Yapılan gıda denetim ve kontrollerinde iş yerlerinin hijyen şartları, personel hijyeni, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Sofralarımızda güvenilir gıdanın bulunmasını sağlamak için özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ile buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işletmelerde denetimler artırılmıştır.


350 İŞLETME DENETLENDİ


Ramazan ayı boyunca üretim, toplu tüketim ve satış yerleri olmak üzere yaklaşık 350 işletme denetlenmiş ve çeşitli gıda ürünlerinden numuneler alınarak analiz ettirilmiş olup, mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırımlar uygulanmıştır. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir." dedi.


"Gıda ile ilgili ihbar ve şikayetler ‘174 Alo Gıda Hattı’na bildirilirse toplumsal olarak önemli bir görevi yerine getirilmiş olur.” hatırlatmasında bulunan İl Müdürü Ermiş, Çorum halkının, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmeleri dileklerinde bulundu.



Son Güncelleme: 15.07.2015 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.