41 kere maşallah

41 köyde de sinek ve haşereyle mücadele

21 Ağustos 2017 Pazartesi 16:26
 41 kere maşallah


Çorum Belediyesi, merkezde yürüttüğü vektörel mücadele çalışmalarına devam ederken merkeze bağlı 41 köyde de sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını 
sürdürüyor.

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde Mart ayında başlattıklarıvektörel mücadele çalışmalarına aralıksız devam etmektedir diyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu kapsamında tespit edilen üreme alanlarında larva mücadelesi sürmektedir. Ayrıca Belediye mücavir alan sınırları içerisindeki tüm cadde ve sokaklarının, konteynırlarınilaçlanması hafta da bir kez yapılmaktadır dedi.


Gül, “Çorum İl Merkezinde yürütülen bu çalışmalara ek olarak vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat bir şekilde geçirebilmeleri için merkeze bağlı 41 Köyde vektörel mücadele çalışmalarımız başladı. Belediyemiz tarafından Celilkırı, Köprüalan, Tepeköy, Ömerbey, Deliler, Çeşmeören, Kadıkırı, Ahilyas, Hacıpaşa, Pınarçay, Karapürçek, Altınbaş, Bayat, Paşaköy, Serpin, Pınarcık, Metinler, Kuruçay, Yaydiğin, Karacaköy, Karapınar, Tolamehmet, Eskiekin, Kazıklıkaya, Kavacık, Elmalı, Büget, Rıçvanlar, Çomarbaşı, Ahmediye, Pancarlık, Atçalı, Karaağaç, Eskice, Kuşsaray, Güney, Yenice, Sarimbey, Serban, Tatar, Bozboğa köylerinde Kurban Bayramı’na kadar belirlenen program doğrultusunda vektörel mücadele çalışmalarımızı yürüteceğiz. Halk sağlığını tehdit eden vektör canlılarla olan mücadelemizde vatandaşlarımızdan; çöpleri açık halde boş alanlara atmamaları, poşetlenmiş ve ağzı kapalı halde konteynırlara atmaları, çöp konteynırlarının kapaklarını kapalı olarak tutmaları ve özellikle hayvansal atık üreten kişi ve işletmelerin bu atıklarını önlemini almadan çevreye dökmemeleri konusunda duyarlılık beklemekteyiz.” diye konuştu.


Son Güncelleme: 21.08.2017 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.