5 günde 142 organ bağışı

Organ Bağış Haftası münasebetiyle Çorum’da organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bir takım etkinlikler düzenlendi.

14 Kasım 2014 Cuma 17:22
 5 günde 142 organ bağışı


Organ Bağış Haftası münasebetiyle Çorum’da organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bir takım etkinlikler düzenlendi.


3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında organ bağışı ile görevli 52 personele bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması için hizmet içi eğitim verildi.


Merkez ve ilçelerde bağış kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda, Sağlık İl Müdürlüğü önünde stand açılarak halka broşür dağıtılıp, bilgilendirme yapıldı. Vatandaşlar standa yoğun ilgi gösterirken, beş günlük süre sonunda 142 kişinin organ bağışı alındı.


Veli Paşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Funda Karan ve 30 kişinin dinleyici olarak katıldığı, Organ Bağışı ve Hasta Hakları konularının işlendiği eğitim gerçekleştirildi.


Sağlık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışan ve idarecilerine; Organ Bağışı konusunda bilgilendirme yapıldı.


Öte yandan Sivil Toplum Kuruluşları ile meslek örgütleri de Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında kampanyaya destek verdi. Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Müdürlüğü önünde kurulan standa gelerek organ bağış işlemlerini yaptırdı.



Son Güncelleme: 14.11.2014 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165