Ağrıyla yaşamaya mecbur değilsiniz!

Çorum Özel Hastanesi'nde modern teknik ve cihazlarla ağrı tedavisi yapılıyor

18 Kasım 2017 Cumartesi 10:25
Ağrıyla yaşamaya mecbur değilsiniz!

Çorum Özel Hastanesi bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Laboratuvarında; ESWT (Topuk Dikeni Tedavisi), Kinesioterapi, (Ağrı Bandı Tedavisi), Rehabilitasyon, Elektroterapi, Lenf Ödem Tedavisi yetkili uzman hekim Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Fırat Altay, Fizyoterapistler Kenan Ilıcalı ve Burcu Kumral Eftekin tarafından modern teknik ve cihazlarla yapılıyor.

Çorum Özel Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Fırat Altay; ağrı ve ağrı tedavisi hakkında açıklamada bulundu.  

Çorum Özel Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesinde ağrı konusunda gereken her türlü tedavinin yapıldığını belirten Uzm. Dr. Fırat Altay, Ünite bünyesinde poliklinik şartlarında ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Laboratuvarında ağrı tedavisi hastanın durumuna göre yapılmaktadır dedi.

Uzman Dr. Fırat Altay ağrı ve tedavisi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Ağrı; vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan, gerçek ya da olası bir doku hasarı ile birlikte bulunan, insanın geçmişteki deneyimleriyle ilgili, hoş olmayan bir duyudur." Ağrı  kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterir. Birçok faktör ağrıyı hissetmeyi, dolayısıyla da ağrılı uyarana tepkiyi belirler. Ağrılı hastayı değerlendirirken hem fiziksel hem de psikolojik nedenleri göz önünde tutmak gerekir. Bu bakımdan hekimler tarafından ağrı gerçek olarak ele alınmalı, gerçek bir bulgu tespit edilmese bile hemen psikolojik olarak değerlendirilmemelidir.

Ağrı, akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Akut ağrı bir hastalığın habercisi olabilir, tanı koymada yardımcıdır. Bir ağrıya kronik demek için 3-6 ay sürmesi gerekir. Kronik ağrı toplumda iş gücü ve ekonomik kayba neden olur. Hastaların önce uykuları bozulmaya başlar, kişi geceleri sık sık uyanır ve sabahları yorgun kalkmaya başlar. Bu durumun sonucunda hastanın enerjisi düşer. Uyuyamama, enerjinin azalması ve ağrının devam etmesi hastayı daha sinirli ve hassas bir hale getirir. Bu durum devam ettikçe hasta duygusal, gergin, tahammülsüz ve kırıcı bir ruh haline girer. Kimi hastalarda iştahsızlık hatta bulantı, kusma bile görülebilir. Ağrı devam ettiği sürece depresyon dediğimiz durum gelişir. Hastalar hiçbir şeyden zevk alamaz ve sürekli yorgun bitkin hissederler. Ailevi sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Doktora danışmadan, gelişigüzel ağrı kesici kullanmaya başlarlar, sürekli hekim değiştirir bir hastahaneden diğerine giderler ve durum içinden çıkılamaz bir hale gelir.

Ağrılı hastalarda tedavi ilaçla yada ilaç dışı tedavi olmak üzere iki ana başlıkta toplanır. İlaçlı tedavide analjezikler, steroid olmayan iltahap giderici ilaçlar ve kontrole tabi ilaçlar kullanılır. İlaç dışı tedavide fizik tedavi, ozon terapi, prp (kan pulcuklarından zengin serum), eswt, kinesioterapi, akapunktur, kuru iğneleme, tetik nokta enjeksiyonları, masaj yer almaktadır.

          

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165