Artık çevre illere sevk yok!

Hastanede Meslek Hastalıkları Polikliniği açıldı

18 Ocak 2018 Perşembe 14:02
Artık çevre illere sevk yok!

Çorum'da Meslek Hastalıkları Polikliniği tamam

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde multidisipliner yaklaşımla faaliyet gösteren Meslek Hastalıkları Polikliniği açıldı.

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sağlık Müdürlüğü’nün de katkılarıyla gerekli altyapı, eğitim ve sertifikasyon sürecinin tamamlanmasını takiben Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bir faaliyeti olarak açılan polikliniği ziyaret etti. Alkan, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sertaç Arslan’dan sunulan hizmetlere ilişkin bilgiler aldı.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı, Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Gülhan da yer aldı.

Yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran Yrd. Doç. Dr. Sertaç Arslan, “Bölge ve çevre illerden meslek hastalıkları ile ilgili şüpheli tüm vakalar öncelikle Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi olmak üzere, üç büyük ildeki meslek hastalıkları hastanelerine sevk edilmektedir. Bunun sonucunda hem hastalar bilmedikleri, kalacak yerleri olmayan büyük bir ilde mağdur olmakta, hem de geçen süreçte iş gücü kaybı ortaya çıkarak ekonomik kayıplara neden olmaktadır. İlimizde uygun altyapı ile etkin şekilde faaliyet gösteren meslek hastalıkları polikliniği Çorum ve çevresindeki geniş bölgede, çalışan sağlığı ile ilgili süreçleri yürütecek ve büyük illere yapılacak hasta sevklerinin önüne geçilmesi sağlanacak.Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hastanede faaliyet gösteren birimi olan Meslek Hastalıkları Polikliniğinde hasta tanı, tedavi ve takip hizmetleri aktif şekilde sunulmaya başlanmış olup Çorum ili ve bölgesinde halk sağlığı ve işçi sağlığı konusunda önemli bir eksiklik giderilmiştir.” dedi.

MERKEZİN AMACI

Yapılacak olan araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile meslek hastalıkları alanında gelişmeleri takip etmek, sanayi ve üretimin ana unsuru olan işçi sağlığı, güvenliği ve meslek hastalıkları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirmek, araştırma sonuçlarını uygulamaya aktarmak, meslek hastalıklarının tedavisi ve önlenmesi konusunda çalışmalar yapmak, bölgesel problemler için çözüm üretmek, meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda strateji üretmek ve işçileri, işverenleri yönlendirmeye yönelik araştırma ve eğitim çalışmaları yapmak, üretimde kullanılan materyallerde kalite ve standardizasyon denetimleri yapabilecek alt yapıyı oluşturmak, kurumsal ve bireysel taleplere cevap vermek, meslek hastalıklarının önlenmesi, tanı konulması ve tedavisi konularında kurumsal ve bireysel danışmanlık hizmetleri yapmaktır.

Son Güncelleme: 18.01.2018 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2018-01-18 14:13:30

Önemli olan polikliniği açmak değil elinde yeterli malzeme var mı, personel var mı. Önemli olan bu. sadece tabeladan ibaret sağlık hizmetleri sorunu gidermez. Şöyle olduk böyle uçuyoruz diyorsunuz ama hala sabah otobüslerinde ellerinde sağlık belgeleriyle Ankaraya giden bir çok insan var.

Avatar
Hep hasta 2018-01-18 17:15:20

Patronların iş gücü kaybını düşüneceğinze önce normal akciğer polikliniği açın halk sıra beklemesin. Bu muydu bizim sorunumuz yani kaç meslek hastası var ki çorumda

Avatar
İşçi 2018-01-18 19:56:34

EyvAllah da çok da gerekli değildi. Çok para gitmemiştir inşAllah

Avatar
Süleyman 2018-01-19 17:25:28

Sanırım tek eksiğimiz buydu. Bu açılışla artık Amerika'yı geçmişizdir sağlıkta. Göğüs bölümünde muayene olmak mümkün değil aşırı yoğun adım atacak yer yok bi de göğüs doktorunu alıp buraya mı vermişler. Amerika bizi kıskanır artık

Avatar
İşçi İşiçi 2018-01-19 00:16:59

Yok çok para gitmedi, dert etme.

Avatar
Kamuran 2018-01-19 00:19:06

Merak etme Hasan, malzeme de var, mekan da, hoca da. Allah düşürmesin ama Ankara'ya giden tanıdıklarına söyle, kendilerini harap etmesinler. 1 senedir bu merkez çalışıyor. Neyse bundan sonra merkeze gidip, işlerini halletsinler.

Misafir Avatar
Hasan 2018-01-19 07:51:03 @Kamuran

Kamuran rumuzlu arkadaş. Gidenler kendiliğinden gitmiyor siz gönderiyorsunuz. Ben Mesleki hastalıklar için demedim sadece ankaraya gidenleri. Hastanede bak sevklere neye gidiyor insanlar, hastaneye ona karşı önlem alın. Mesleki hastalık için gidenin sayısı düşük yoğunluk nedeyse onu üzerinde çalışın.

Beğenmedim! (0)

banner165