Başbakan talimat verdi, geldiler

Erzincan İl Özel İdaresi'nden bir heyet Çorum'da uygulanan örnek uygulamayı yerinde gördü

06 Şubat 2018 Salı 17:30
Başbakan talimat verdi, geldiler

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi’nin ‘Bireysel Foseptik Uygulaması’ Türkiye'ye örnek oldu.

Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Arpaöz köyünde yaptıkları Bireysel Foseptik Uygulamasını Erzincan'dan gelen heyetle birlikte yerinde inceledi.

Erzincan İl Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Şube Hizmetleri Müdürü Hakan Çelik, konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan Valisi Ali Arslantaş'a talimat verdiğini belirterek, "538 köyü 250'e yakın mahallesi bulunmakta. Bunların yüzde 70'inde kanalizasyon şebekesi yapıldı. Geriye kalan kısımda nüfus yoğunluğu az olduğu için bugüne kadar yapılmamış. Başbakan Binali Yıldırım'ın ‘Erzincan'da kanalizasyonsuz köy kalmasın’ talimatıyla Erzincan Valisi Ali Arslantaş Bireysel Foseptik Uygulamasını ilk uygulayan Çorum İl Özel İdaresi olduğu için bizleri inceleme yapmak üzere görevlendirdi. Gerekli teknik bilgileri aldık. Aynı uygulamayı bizde Erzincan'da yapacağız " dedi.

Erzincan İl Özel İdaresi'nde İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Mikail Özbey'in de olduğu heyete İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Osman Duman eşlik etti.

Bireysel Foseptik Projesinin ilk uygulama yerlerinden biri olan Arpaöz köyünde yapılan incelemede köy muhtarı Zekeriya Çanaklı, uygulama hakkında bilgiler vererek, projeden övgüyle bahsetti.

Son Güncelleme: 06.02.2018 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.