Bir çok hastalığa tedavi hizmeti

Göğüs Hastalıkları Hastanesi Solunum Rehabilitasyon Ünitesi’nde bir çok hastalıkta tedavi hizmeti sunuluyor.

20 Temmuz 2018 Cuma 16:17
Bir çok hastalığa tedavi hizmeti

Göğüs Hastalıkları Hastanesi Solunum Rehabilitasyon Ünitesi’nde bir çok hastalıkta tedavi hizmeti sunuluyor.

Yapılan açıklamaya göre, Pulmoner Rehabilitasyon (PR), kronik solunum hastalarının fiziksel, emosyonel durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı geliştirici kalıcı davranışları sağlamayı hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, eğitim ve davranış değişikliği gibi yaklaşımları içeren, kapsamlı, interdisipliner tedavi yaklaşımları bütünü.

Pulmoner Rehabilitasyonun öncelikli amacı kronik solunum sorunlu olgularda günlük yaşam aktivitelerindeki kısıtlılığın azaltılması, fonksiyonel kapasitenin mümkün olan en yüksek seviyeye çıkartılarak bireyin kendine yeter hale getirilmesi, bağımsızlaştırılması.

Hastanede ilk kez 2011 yılında bir göğüs hastalıkları uzmanı ve bir fizyoterapistle ayaktan pulmoner rehabilitasyon ünitesinde hizmet verilmeye başlanırken, halen hastane merkezli-ayaktan takipli, hizmet veren merkezde bu konuda eğitimini almış iki göğüs hastalıkları uzmanı(Uzm. Dr. Aylin Moray, Uzm. Dr. Ayşe Sarı), iki fizyoterapist , bir diyetisyen, görev yapıyor.

Pulmoner Rehabilitasyon (PR) Merkezi KOAH, Astım, İnterstisyel hastalıkları (Bağ dokusu hastalıkları), Bronşektazi, Kistik fibrozis, Göğüs duvarı hastalıkları, Nöromüsküler hastalıklar, Ventilatöre bağımlı hastalar, Cerrahi öncesi ve sonrası hastalıklarına bakıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.