Böbrek hastalarına iyi haber

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bölümü son iki yıldır böbrekten biyopsi (parça alma) işlemlerini de başarıyla gerçekleştirerek il dışına sevklerin önüne geçti

06 Nisan 2018 Cuma 11:36
Böbrek hastalarına iyi haber

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bölümü son iki yıldır böbrekten biyopsi (parça alma) işlemlerini de başarıyla gerçekleştirerek il dışına sevklerin önüne geçti.

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada servisle ilgili şu bilgilere yer verildi; “Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Doğan ve Dr. Öğretim Üyesi Barış Eser sorumluluğunda her türlü böbrek hastalarına hizmet vermektedir. Böbrek yetmezliği, diyaliz tedavileri ve böbrek nakilli hasta takibi yapılmaktadır. Son iki yıldır ünitemizde böbrek biyopsi işlemleri (böbrekten parça alınması) başarıyla gerçekleştirilmekte ve hastalarımızın bu rahatsızlıklar nedeniyle il dışına sevk edilmesinin önüne geçilmiştir.

Diyaliz ünitemizde deneyimli sertifikalı 12 hemodiyaliz ve iki periton diyaliz hemşiresi hizmet vermektedir. 26 hemodiyaliz makinesi ile aylık ortalama 1400 seans hemodiyaliz yapılmaktadır. Ünitemiz 100 programlı hasta kapasiteli olup hastane genelindeki tüm yoğun bakım ünitelerinde hasta yatağından hiç kaldırılmadan, yatak başında hemodiyaliz ve hemodiyafiltrasyon yapılabilinmektedir. Bu şekilde 24 saat acil diyaliz hizmeti verilebilmektedir. 2017 yılından itibaren haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri) akşam seansı olarak üçüncü seans hemodiyaliz yapılmaktadır. Akşam seansı ile gün içerisinde aktif çalışan hastalara çalışma hayatları aksamadan diyaliz tedavileri yapılabilinmektedir.

Hemodiyaliz ünitemiz içinde başka bir diyaliz yöntemi olan Periton Diyalizi (karın diyalizi) yapılmaktadır. Yaklaşık 30 periton diyaliz hastamız takipli olup ayaktan ve aletli periton diyaliz tedavileri gerçekleştirilmektedir. Periton diyaliz kateterleri hastanemizde uzman nefroloji doktorları tarafından takılmaktadır.”

Son Güncelleme: 06.04.2018 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165