Bu hastalık Çorum'da masaya yatırılacak

Dünyada en fazla yayılım gösteren hastalıklardan biri...

13 Ekim 2017 Cuma 10:06
Bu hastalık Çorum'da masaya yatırılacak

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneğinin (KLİMUD) yurt genelinde düzenlediği etkinlikler kapsamındaki bölge toplantısı bugün Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Hitit Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Muzaffer Karaca Konferans Salonunda düzenlenen KLİMUD Bölge Toplantısında önemli bir halk sağlığı problemi olan brusella (Malta Humması) hastalığının tanısında karşılaşılan güçlükler masaya yatırılacak. 


Açıklamada, "Brusella hastalığı dünyada en fazla yayılım gösteren hayvan kaynaklı bakteriyel hastalıklardan birisidir. Yalnızca insanlara değil evcil hayvanlara da zarar vermekte; ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Hastalık ülkemizde de son derece yaygın olup, özellikle pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri ile geçmekte, bu hastalığa bağlı salgınlar oluşturabilmektedir. Hayvanların derilerine veya ağız burun sıvılarına dokunarak da bulaş söz konusudur. Son derece bulaşıcı olan bu bakteri laboratuvar çalışanları başta olmak üzere sağlık görevlileri için de risk oluşturmaktadır. Hastalık dalgalı ateş, gece terlemesi, yaygın kas ve eklem ağrıları ile seyretmekte; sinir sistemi, kalp ve üreme organlarını da işgal edebilmektedir." denildi. 


Bölge toplantısına Çorum ve komşu illerde görev yapan klinik mikrobiyoloji uzmanlarının yanı sıra enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları, konuyla ilgili diğer uzmanlar ve akademik personelin de katılımı bekleniyor. Toplantıda gündem doğrultusunda bölge verileri değerlendirilecek ve bu hastalığın tanısı ve takibinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri olgular eşliğinde multidisipliner bir yaklaşımla tartışılacak. 







Son Güncelleme: 13.10.2017 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.