Çocuk Yoğun Bakım da devrede

Yeni hastanede büyük şehirleri aratmayacak teknoloji ve konforda yoğun bakım servisi hizmet veriyor

20 Nisan 2018 Cuma 16:20
Çocuk Yoğun Bakım da devrede

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi ilk kez tanıtıldı.

Yapılan açıklamaya göre, hastane yoğun bakım birimleri anestezi, kalp damar cerrahisi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, yenidoğan, kardiyoloji, dahiliye ve genel cerrahi anabilim dalları bünyesinde kurulu toplam 119 yatak ile hizmet veriyor. Tüm yoğun bakım yatakları tek kişilik hasta odaları şeklinde dizayn edilmiş olup son teknoloji cihaz ve ekipmanlar kullanılıyor. Ayrıca her yoğun bakım biriminde sağlık personelinin hastaların tıbbi durumlarını daha iyi takip etmesi amacıyla o anki tıbbi durumunu tek ekranda gösteren merkezi monitör sistemi bulunuyor.

Yoğun bakım yatak sayısı 2017 ye göre yaklaşık olarak %50 civarında artırıldı. Her yoğun bakım yatağında hastanın başka bir birime nakline gerek kalmaksızın diyaliz hizmetini alabileceği sistem bulunuyor. Yoğun bakım yataklarındaki sayısal artışa uygun olarak 2017 yılında 22 yeni solunum cihazı alınarak toplam solunum cihazı sayısı 56’ya yükseltildi. Ayrıca yenidoğan yoğun bakımdaki 28 küvözün tamamı yeni ve son teknoloji cihazlarla değiştirildi. Bölgenin büyük bir ihtiyacı olan çocuk yoğun bakım birimi Ocak ayında devreye alındı, 12 yatak kapasiteyle hizmet vermeye devam ediyor.

Yoğun bakım birimlerinde 1 yoğun bakım yan dal uzmanı 2 yenidoğan uzmanı ,1 pediyatri uzmanı, 4 KVC uzmanı, 15 anestezi uzmanı ve 143 hemşireyle bölgeye sağlık hizmeti veriliyor

Son Güncelleme: 20.04.2018 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A. Demir DEMİRAY 2018-04-21 18:46:14

Hastanenin yoğun bakımı ameliyathanesi veya yatan hastaların olduğu yerleri güzel olabilir. Sayın hastane yöneticileri veya Çorum'un makam mevki sahibi idarecileri siz hastalandınız da veya hastanız olup ta hafta sonu hiç Acil Polikliniğe özellikle de akşam ve gece saatlerinde gittiniz mi. Gerçi hoş gitseniz bile sizin veya hastanızın tüm işlemlerini dolandıracak bir personel emrinize amade olur ki, ne sıra bekleyenin ne de başında en az 10-15 kişi beklerken kayıt yapan personellerinizin sıkıntılarını görebilirsiniz. Yazıktır günahtır. En az 2 veya 3 kişi ile hizmet verilmesi gereken bir yere bir tane personel koymak hastaneye yakışmıyor.. Düşündüm de o çalışan iyi sabrediyor. Valla ne yalan söyleyim siz ne oğlunuzu ne de kızınızı öyle bir yerde asla çalıştırmazsınız. Adam hem kayıt yapıyor, hem yatış yapıyor hem telefonlara cevap veriyor hem de danışmanlık yapıyor. Ben gittim gördüm yaşadım ve yazdım. Gerisi size kalmış.