Çölyak Derneği 2 yaşında

Çorum Çölyak Derneği 2 yaşında

02 Ekim 2017 Pazartesi 22:08
Çölyak Derneği 2 yaşında

Çorum Çölyak Derneği kuruluşunun 2. yılını pasta keserek kutladı.


Dernek binasındaki kutlamaya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Toç. Bir. Sen. Şube  Başkanı Arzu Özkader, Çölyak hakkında farkındalık oluşturmak için  motorsikletleri ile Türkiye’yi turlayan Bahadır Yılmaz ve Melih Cerit , Hitit Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Köseoğlu ve Asistan Dr. Duygu Gökalp, Yönetim Kurulu üyeleri  ile Dernek üyeleri ve çevre illerden misafirler katıldı.


Kutlamada konuşan Dernek Başkanı Hacer Kesici, "Çölyak’a dikkat çekmek için yıl boyunca çok güzel ve faydalı etkinlikler düzenledik. Elimizden geldiğince onların glütensiz hayata alışabilmeleri için çalıştık.  Çölyak ve çölyaklıların sorunları ile ilgili toplumda farkındalık oluşturduk.Çok şükür başarıyla 2. yılımızı doldurduk. Birazdan çocuklarımızla beraber pastamızı keseceğiz.Ayrıca Aşure günümüze özel aşure ikramımız olacak. Çalışmalarımızdan  biri de Türkiye’deki diğer 28 Çölyak derneği ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığımız çalışmalardır.Meclise bir rapor sunduk ve Mecliste Çölyak ile ilgili araştırma komisyonu oluşturuldu. Bu Çölyaklılar için çok önemli bir gelişmedir. İlimiz Ak Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un komisyonda yer alması bizi çok mutlu etti. Çorum’da glutensiz ekmek üretimi için Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi ile görüşmelerimiz devam ediyor.Desteklerinden dolayı  Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ve Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan,  karabuğday üretimi için desteklerini esirgemeyen İl Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş’e  ve kutlamamıza katılan kıymetli müdürlerimiz ile misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı da ”İlimizde Çölyaklı olduğunu bilmeyen kişilerin tanılarının konulması nedeniyle yeni hastalar daha fazla ortaya çıkmaya başladı. Bunlara nasıl yardımcı olunması konusunda Çorum Çölyak Derneğinin katkıları çok büyük. Sizi tebrik ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Gerçekten bir kimseye yararlı olmak kadar iyi bir şey yok hayatta. Çölyaklıların bir an önce diyetlerine uyarak tedavi olmalarını diliyorum” diye konuştu.


Halk Sağlığı  Müdürü Dr . Ahmet Barış  ise, Çölyak Derneğinin ikinci yılını  kutlayarak, Çölyaklılar için moralin önemine değindi. “Çölyak  bebeklikten  ihtiyarlığa kadar her yaş grubunda görülebilir.Hastalığın kesin tedavisi yok. Diyet yapılması en önemli konu. Bununla beraber yaşamaya alışılması gerekiyor. Bu yüzden bu tür aktiviteler, birlik ve beraberlikler  hastalar için çok faydalı.” diyen Barış, Çocukların Çölyak hastası olmaması  için ilk 6 ay başka bir gıda verilmeden sadece  anne sütü ile beslenmesi gerektiğini ve   2 yaşına kadar anne sütü ile beslenen çocukta çölyak riskinin azaldığının tespit edildiğini söyledi.


Kutlamada daha sonra motorsikletleri ile ”Çölyak Farkındalık Türkiye Gezisi” düzenleyen Bahadır Yılmaz ve Melih Cerit’e Derneğin logosunu içeren plaket verildi. 




 

Son Güncelleme: 02.10.2017 22:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.