ÇÖLYAK TBMM gündeminde

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, TBMM'de komisyon toplantılarına katıldı

13 Kasım 2017 Pazartesi 00:08
ÇÖLYAK TBMM gündeminde

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Çölyak Komisyonu 1. ve 6. toplantısına katıldı. Çölyak derneklerinin girişimleri sonucu kurulan "Türkiye Büyük Millet Meclisi Çölyak Hastalığının Teşhis Aşamasının, Sebeplerinin, Sonuçlarının Ve Bu Hastalığa Maruz Kalanlara Sağlanabilecek Yardımların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesine İlişkin Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu” sırasıyla ilgili kişiler ve dernek başkanlarını dinleyerek çölyak hakkında araştırmaları yürütüyor ve bu bağlamda toplantılar düzenliyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çölyak dernek başkanları, akademisyenler, glutensiz ürünlerle ilgili firmaların yetkilileri toplantılara iştirak ederek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında sunumlar gerçekleştiriyor.

ÇÖLYAK Derenği Başkanı Hacer Kesici, komisyonun birinci toplantısında gerçekleştirdiği ve tutanaklara geçen konuşmasında; ”Sayın Başkanım, sayın vekillerim, değerli arkadaşlarım; hepinize çok teşekkür ederim. Ben de gerçekten rüyada mıyım bilemiyorum. Yıllardır bu anı çok bekledik, çok arzu ettik. İlk birkaç dernek varken şu anda çok şükür Türkiye’de derneklerimiz artıyor, sorunlarımıza çözümler artıyor. Benim kızım çölyaklı, ilkokul 3’üncü sınıfta başladı. Şu anda üniversite 4’üncü sınıf öğrencisi ve ilkokul nasıl bitecek diye düşünürken bir baktık ki ortaokul oldu; ortaokulu nasıl bitiririz telaşı varken lise, derken üniversite sınavında, emin olun, kazanacak mutlaka bir yer ama bizim için sorun o değildi yani kazanması değildi, nereyi nasıl kazanacak ve nasıl okuyacak, nasıl yapacağız? Bu düşüncelerle uykularım kaçıyordu benim bir anne olarak. Üniversiteyi de çok şükür, başka bir ilde okuyor ama sorunlar bitmiyor. Üniversite, yurtta kalmak zorunda, burs imkânı olmadı yani ev araştırıyorsunuz, yurt araştırıyorsunuz. İthal ürün kullanmak zorundayız çünkü kaldığı yerde ürünlerin hiçbiri yok. Yerli üretimdeki ürünlerden elde edemedik. Benim gönderdiğim de iki üç gün kargo, arkasından zaten kullanım süresi bitiyor, çocuk onu yedim deyinceye kadar maalesef bozuluyor. Bu da bize büyük bir mali külfet oluyor ama şükür diyoruz yine, elhamdülillah diyoruz, devam ediyoruz. Gayet sağlıklı, kendisi sağlık okuyor, sağlık personeli olacak, inşallah kendisi gibi insanlara da yardımcı olacak. Gerçekten, bizi dinlediğiniz için, misafir ettiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı sonrası Çölyak Komisyonu üyesi olan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt Çölyak dernek başkanlarını makamında kabul etti. Çorum Çölyak Derneği olarak Çorum’da üretimi başlayan glutensiz leblebi ikramında bulunuldu. Milletvekili Kurt, heyet ile uzun süre çölyak hakkında fikir alışverişinde bulundu. Dernek başkanları komisyonda Çölyaklılara vermiş olduğu destek, gösterdikleri büyük ilgi ve samimi sohbetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

ÇÖLYAK Derneği Başkanı Hacer Kesici, komisyon toplantılarında katılarak çölyak sorununu öve çözüm önerilerini detaylı olarak aktardıklarını belirterek, “Komisyon çalışmaları aralık ayı sonuna kadar devam edecek. Bizler için inşallah hayırlı sonuçların çıkmasını ümit ediyoruz. Son günlerde Çölyaklılar için güzel gelişmeler oluyor. Özellikle bu komisyonun kurulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Milletvekili Sayın Lütfiye İlksen hanımın komisyonda yer alması ve bize karşı büyük ilgi göstermesi bizleri gururlandırdığı gibi aynı zamanda çok mutlu ediyor. 2012 yılından beri Türkiye’de Çölyak farkındalığının oluşmasındaki katkılarından ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.