Çorum'a 160 sağlık kadrosu

Sağlık Bakanlığı Ocak döneminde Çorum'a 160 sağlık kadrosu açtı

04 Ocak 2018 Perşembe 14:51
Çorum'a 160 sağlık kadrosu

AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Çorum'a 160 sağlık kadrosu açıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 2018 yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller arası Yer Değiştirme Suretiyle atama kurası kapsamında Çorum’a 160 Sağlık Personeli Münhal Kadrosunun açıldığını söyledi.

Çorum’un Sağlık personeli ihtiyacının giderilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Uslu, “Çorum Merkez ve İlçelerimizdeki hastanelerimizin tamamına yakınını yeniledik. İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanemiz önümüzdeki günlerde hizmete açılıyor. Fiziki mekanları iyileştirirken Doktor ve Sağlık Personeli atamalarında da ilimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için takibimizi sürdürüyoruz.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı tarafından 2017 yılı 3. Dönem ilk defa ve yeniden atama kurasında Çorum'a; 4 Uzman Tabip, 2'si Uzman 6 Diş Tabibi, 5 Eczacı olmak üzere toplam 15 atama yapılmıştı. 78. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası da 5 Ocak’ta çekiliyor. Bu kura ile 6 Uzman Doktorun ataması da ilimize gerçekleştirilecektir. 21 Sağlık Personeli atamasına ilaveten 2018 yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller arası Değiştirme Suretiyle atama kurası kapsamında Çorum’a 160 Sağlık Personeli Münhal Kadrosu daha açılmıştır. Kuralar 31 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

2018 yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller arası Değiştirme Suretiyle atama kurası kapsamında Çorum’a; 49 Uzman Tabip, 7 Tabip, 3 Diş Tabibi, 30 Sağlık Memuru, 28 Hemşire, 16 Ebe, 15 Sağlık Teknikeri ve Teknisyeni, 3 Diyetisyen, 2 Eczacı, 2 Fizyoterapist, 2 Psikolog, 2 Sosyal Çalışmacı ve 1 Biyolog olmak üzere toplam 160 Sağlık Personeli Münhal Kadrosunun açıldığı bildirildi.

CEYLAN: 'ÇORUM'UN SAĞLIGINA YATIRIMA DEVAM'

Konuya dair bir diğer açıklama AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan'dan geldi. Ceylan,  2018 yılı Ocak döneminde Çorum’a 160 sağlık kadrosunun açıldığını belirterek, kentin sağlığına yatırıma devam edecekleri mesajını verdi.

Çorum'un sağlık alanında yaşadığı personel probleminin çözümüne yönelik adımlar atıldığını belirten Ceylan, bu kapsamda uzman hekim, pratisyen hekim, diş hekimi, sağlık memuru, hemşire, ebe, sağlık teknikeri, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, psikolog, sosyal çalışmacı ve biyolog olmak üzere toplam 160 münhal kadro açıldığını bildirdi.

2018 yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Değiştirme Suretiyle atama kurası kapsamında Çorum’a açılan 160 Sağlık Personeli Münhal Kadrosu kuralarının 31 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşeceğini bildiren Ceylan, Çorum'a sağlık alanında hizmetlerinin devam edeceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165