Çorum'da Lejyoner Hastalığı görüldü!

İl Umum Hıfzısıhha Kurulu'nda Çorum'da gözlenen Lejyoner hastalığına karşı tedbir alındı

09 Ocak 2018 Salı 13:34
Çorum'da Lejyoner Hastalığı görüldü!

İl Umum Hıfzısıhha Kurulu Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla toplandı

Hıfzısıhha Kurulu’nda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın ‘Lejyoner Hastalığı' konusunda yaptığı uyarıcı bilgilendirme değerlendirilirken, söz konusu hastalığın doğada yaşam alanlarından, su kaynaklarından, klima ve havalandırma sistemlerinden yayılabildiği, toplu çalışma alanlarında insanları etkilediği ihtimali üzerinde duruldu.

Çorum’da yataklı tedavi kurumları ve konaklama merkezlerinden alınan su numunelerinde lejyoner hastalığı etkeninin tespit edildiği belirtilerek, bu kapsamda konaklama alanları, misafirhanesi bulunan endüstriyel havalandırma sistemleri ve soğutma makineleri kullanılan iş merkezleri ve toplu alışveriş merkezlerinde gereken tedbirlerin alınarak uygulandığı ifade edildi.

Hıfzısıhha Kurulu ayrıca kış şartlarında kuduz hastalığına karşı başıboş hayvanların kontrolü ve aşılanmasını diğer bir tedbir olarak karara bağladı.

Son Güncelleme: 09.01.2018 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.