Çorum’a kurulacak yeni merkez ne işe yarayacak?

Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tedavi hizmetine başlamasıyla birlikte mevcut hastanede üç blok yakılacak.

03 Ağustos 2017 Perşembe 13:36
 Çorum’a kurulacak yeni merkez ne işe yarayacak?

MUSTAFA DEMİRER


Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tedavi hizmetine başlamasıyla birlikte mevcut hastanede üç  blok yakılacak.


Kalan bloklara Göğüs Hastalıkları Hastanesi taşınacak. Göğüs Hastalıkları Hastanesi Binası ise Sağlıklı Yaşam Merkezi olacak.


Yukarıdaki açıklamayı geçtiğimiz gün Rektörlük M
akamı’nda düzenlenen basın toplantısında Vali Necmeddin Kılıç duyurmuştu.

Peki Sağlıklı Yaşam Merkezleri nedir, ne işe yarıyor?

İşte cevabı:

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin ikinci fazında Sağlıklı Yaşam Merkezleri ön plana çıkarıyor. Sağlıklı Yaşam Merkezleri aile hekimliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların adımı olarak değerlendiriliyor.  Merkezler aile sağlığı merkezlerine yakın bölgelerde inşa ediliyor. İlk etapta 50 adet kurulan merkez sayısının Türkiye genelinde 300-400'lere kadar çıkarılması hedefleniyor.


Bu merkezlerde, bir diyetisyen, bir psikolog, bir diş hekimi, bir fizyoterapistgörev yapıyor. Yerine göre spor hocaları, şeker hastalığı gibi sürekli hastalıklarla ilgilenen özel eğitim almış hemşireler görev yapıyor. Röntgen ve ultrason imkanı sunuluyor. Kanser taramaları, anne-bebek sağlığı le ilgili hizmetler burada veriliyor.


Rehabilitasyon hizmetlerinin yapılabileceği salonlar oluyor. Sağlık okuryazarlığını geliştirmek ve vatandaşlara, sağlıklı yaşam teşviki için bilgilendirmeler için eğitim salonları bulunuyor. 15-20 aile hekimi ve onların takip ettikleri kişiler, bu merkezlerden hizmet alıyor.



Son Güncelleme: 03.08.2017 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.