Çorumlu doktor akciğer nakli bekliyor

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki asistanlığı sırasında akciğer nakli hastalarına da bakan Çorumlu Dr. Muhittin Demirel, acil akciğer nakli için sıraya alındı.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 16:28
 Çorumlu doktor akciğer nakli bekliyor


Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki asistanlığı sırasında akciğer nakli hastalarına da bakan Çorumlu Dr. Muhittin Demirel, acil akciğer nakli için sıraya alındı.


Bir çocuk babası 30 yaşındaki Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhittin Demirel, akciğer nakli olmak için uygun bir vericinin çıkmasını bekliyor. Genç doktorun 29 yaşındaki hemşire eşi Hacer Demiröz Demirel, "Eşime verilecek organ sadece eşimin hayatını kurtarmayacak. Eşim kardiyoloji hekimi ve pekçok hayat kurtaracak. İnsanlar bunun bilincinde olsalar her şey çok farklı olabilir" dedi. Dr. Muhittin Demirel, bir aydır Ankara'da Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda ECMO (Ekstrakorporal Membran Oksijenizasyonu) cihazına (yapay akciğer cihazı) bağlı hayatını sürdürüyor.


LİSTEDE BİRİNCİ SIRADA

Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Paç, konuyla ilgili SABAH'a yaptığı açıklamada, "8 aylık genç kardiyoloji uzmanı 30 yaşındaki Muhittin Demirel, Ulusal Organ Bekleme Listesi'nde birinci sırada. Acil kadavradan akciğer vericisine ihtiyacımız var. Demirel, bir zatürre geçiriyor ve iyileşme olmuyor. Akciğerleri harap oluyor. Bir aydır hastanemizde ve ECMO cihazına bağlı bilinci açık şekilde (yapay akciğer cihazı) yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Son şansı nakil. Bu cihazın uzun süre kullanımında dezavantajları var. Kan parametreleri günden güne kötüleşiyor, böbrek yetmezliği hatta çoklu organ yetmezliğine doğru gidişat var."

'PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ'

Eşinin asistanlığı sırasında pekçok akciğer nakilli hastayla ilgilendiğini belirten hemşire Hacer Demiröz Demirel, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: "Viral bir enfeksiyona bağlı, nedeni belli olmayan bir zatürre geçirdi. Bunun sonucunda akciğerlerini kaybetti. 30 Haziran'dan beri yoğun bakımda. Çoklu organ yetmezliğine gidilmemesi için 15 Temmuz'da ECMO cihazına (yapay akciğer cihazı) bağlandı. Cihaza bağlanmasaydı şuan hayatta olmayacaktı. Hâlâ solunum cihazına ve yapay akciğer makinesine bağlı. Kendi akciğerleri devre dışı, kullanılamıyor. Karaciğer ve böbrek sorunları da başladı. Zaman zaman uyutuluyor. Nakil tek ve son şansı. Nakil kararında bugün beşinci gün, karar yeni çıktı. Acil nakil çağrısında bulunuldu. Bu sürede bir dönor çıktı ama aile ikna olmadı, bağış yapmadı. Eşim patlamaya hazır bir bomba gibi, her an her şey olabilir ama... Ümidimizi kesmiş değiliz."



Son Güncelleme: 05.08.2017 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165