Çorum’un Diş Hastanesi Meclis’e geliyor

Çorum'a kurulması sözü verilen Diş Hastanesi'nin imar planı değişikliği Belediye Meclisi'nin gündemine geliyor.

01 Temmuz 2018 Pazar 17:18
Çorum’un Diş Hastanesi Meclis’e geliyor

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı 4 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 11.00’de Belediye Başkanı Zeki Gül yönetiminde gerçekleştirilecek.

16 maddelik gündemin en önemli maddesi Bahabey Caddesi üzerinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yapılacak imar planı değişikliği olacak.

Hatırlanacağı üzere, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Mehmet Karadağ, seçimlerden önce Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile yaptıkları görüşmelerde, Bahabey Caddesi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu bina, bitişiğindeki Yavruturna Sağlık Ocağı ile 112 merkezinin yıkılarak Çorum’a yeni ve modern Diş Hastanesi kazandırılacağı sözünü vermişlerdi.

Edindiğimiz bilgiye göre, Diş Hastanesi’nin projesi hazırlandı. Belediye Meclisi’nin 4 Temmuz’da yapacağı toplantısında mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yanındaki sağlık ocağı ve 112 merkezinin tamamı yıkılacak. Söz konusu alanda ağaçların kümelendiği bahçeyi de kısmen etkileyecek imar planı değişikliği yapılacak.

Belediye Meclisi’nin plan değişikliğinin ardından yerel siyasetin temsilcileri tarafından müstakil Diş Hastanesi’nin yapım süreci için ön hazırlıklar başlatılacak. Yeni sağlık yatırımı Çorum’a kazandırıldığı takdirde merkez olarak tedavi hizmeti veren diş sağlığı merkezi hastane konumuna gelmiş olacak.

DİĞER MADDELER ŞÖYLE

Belediye Meclisi’nin diğer gündem maddeleri ise şöyle;

  • Çorum Belediyesi’ni 20 liraya kadar borcu olup vefat eden mükelleflerin borçları düşürülecek.

  • Kayseri merkezli Yesevi Yardım Hareketi Derneği’nin Arakanlı Müslümanlar için yapacağı yardım seferberliğine katkı verilecek.

  • Ulukavak Mahallesi’nde sağlık tesisi işaretli alanda belediyeye ait 47 m2’lik kısım Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilecek.

  • Binevler oylu üzerinde ticaret alanı işaretli arsa fonksiyonla hale getirilecek.

  • Bahçelievler Mahallesi’nde problemli olan birkaç ada ve parselde düzenleme yapılacak.

  • Akkent Mahallesi arkası Celilkırı bölgesinde 70 hektar büyüklükte rehabilitasyon amaçlı yeni hafriyat döküm alanı işaretlenecek.

  • Çevre Yolu üzerinde çiftçi eğitim merkezi işaretli alanda yol genişletilecek.

  • Ulukavak Mahallesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait eğitim alanı işaretli arsaya ana okulu ve ilkokul olarak ikili plan yapılacak.

  • Burunçiftlik’te bir müteşebbise ait arsaya özel eğitim alanı (özel okul) işaretlenecek.

  • Ata 1. Cadde’nin cadde boyu alt katlar ticaret merkezi olacak.

  • Yumurta İlkokulu’nda çekme mesafesi değişikliği yapılacak.

  • Samsun yolu üzerinde turizm alanı yapılması talebi evrak eksikliği nedeniyle reddedilecek.

  • Ulukavak mahallesi7nde resmi bir kurum alanı sağlık tesisi işaretlenecek.

  • Gülabibey Mahallesi Cemilbey Caddesi ile Ekin Caddesi arıasına kadar uzanan bölgede yol genişliği 16 metreye çıkarılacak.

  • Ankara yolu Yaydiğin bölgesi civarında akaryakıt istasyonu işaretli alan ticaret merkezi ve akaryakıt istasyonu olarak ikiye ayrılacak.

  • 5 ayrı plan tadilatı talebinin gelecek ay yapılacak belediye meclisinde görüşülmesi kararlaştırılacak.

Son Güncelleme: 01.07.2018 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli boyraz 2018-07-01 20:08:56

Ağaçları etkileyecek ne demek burdaki bir tane bile ağaç kesilmemeli

Avatar
çorumlu 2018-07-01 21:11:30

bu şekilde oyalama taktiklerini çoruma daha ne kadar reva göreceksiniz? çorumun nüfusuyla aynı olan hatta yarısı kadar olan şehirlerde diş hekimliği fakültesi mevcut. kırıkkale veya samsuna gittiğimizde ordaki insanlar bi yerleriyle gülüp resmen alay konusu yapıyorlar. koca çorum'dan buraya mı gönderdiler diyerek ama çoruma daha yapılmıyor. Bununla kalsa gene iyi. tıp fakültesinin adı var kendisi yok. olan hastaneyi kapattılar Çorumlu'yu tek hastaneye mahkum ettiler. Çorum'un komşu illerinde mevcut hastanelerle birlikte yeni hastanelerde çalışır durumda. boşuna kandırmayın milleti bir kaç doçent ve profesör atayıp durumu kurtardınız sadece.Tıp fakültesiyle birlikte yüksek ihtisas hastanesi olacak ki burada yetişen doktor burada kalsın doçentliğe ve profesörlüğe burada devam etsin. dolayısıyla tıp fakültesi ,yüksek ihtisas hastanesi ve diş hekimliği fakültesi yapılmadığı sürece çorumdaki sağlık rezaleti bitmez.

Avatar
fatih 2018-07-02 16:25:15

orada ciddi manada otopark sıkıntısı var projede hastanenin altı otopark olarak düşünülürse çok akıllı bir yatırım olur bir çorumlu olarak bunu düşüneceğinize inanmasam da yinede yazmak istedim.

Avatar
Corumlu 2018-07-03 00:10:55

Beyefendi tip fakültesi ile ilgili kininizi kusmussunuz. Belliki sizi almamışlar. Tıpta 3-5 hoca yok. 110 hoca, 40 da araştırma görevlisi var. Çevre illerden geliniyor, gitme bitti.

Avatar
Hemso 2018-07-03 00:13:14

Hemso, kıskançlıktan bir sürü şeyi karıştırmışsın. Ya sen corumda yaşamıyorsun ya da yapılanları görmek istemeyen şu zavallı zumredensin. Bu arada kimseye söyle ama dış hekimliği açılıyo la... neyse sen bir yandan ver veristir.

banner165