Danışanlar onlara müteşekkir

Sağlıklı Yaşam Merkezi / Obezite Danışma Birimi danışanlarına “Başarı Belgesi” verildi.

28 Mayıs 2015 Perşembe 11:28
 Danışanlar onlara müteşekkir


Sağlıklı Yaşam Merkezi / Obezite Danışma Birimi danışanlarına “Başarı Belgesi” verildi.


Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi/Obezite Danışma Birimi Danışanlarına başarı belgesi verildi.


Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Obezite Birimi koordinasyonunda, 22 Mayıs Avrupa Obezite Günü nedeniyle, Sağlıklı Yaşam Merkezi/Obezite Danışma Birimi tarafından takipleri yapılan ve kilo kontrolünde başarı gösteren danışanlara başarı belgelerinin teslim töreni yapıldı.


Törene Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Özlem Terzi, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Sevil Dirlik Zaman, Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray, Aile Hekimliği Şube Müdürü Dr. Zafer Yapar, Merkez Toplum Sağlığı Sorumlusu Dr. Süleyman Akif Yıldırım, Dr. Gözdenur Yurttaş, sağlık personeli ve Obezite Danışma Birimi danışanları katıldı.


Dr. Ahmet Barış, obezitenin hem dünyada hem de ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu, ilimizde de ciddi anlamda obeziteyle mücadele etmemiz gerektiğini vurguladı. Obezitenin başta kalp damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, eklem hastalıkları, kanser gibi birçok hastalığa davet çıkardığını belirtti. Bu nedenle de sağlıklı beslenmenin, sağlıklı yaşamanın ve fiziksel aktiviteyi artırmamızın öneminden bahsetti.


Dr. Ahmet Barış, Obezite Danışma Birimi tarafından takipleri yapılan, kilo kontrolünde başarı gösteren danışanlara bu mücadelelerindeki istek ve kararlılıklarından dolayı teşekkür etti.


Törene katılan danışanlar ise, böyle bir hizmet almaktan dolayı hissettikleri memnuniyeti dile getirdi. Kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını, daha mutlu hissettiklerini, önceden kıyafet alışverişine gitmekten dahi çekinirken şimdi alışveriş yaparken mutlu olduklarını belirtti. Sosyal yaşamlarının değiştiğini ifade eden başarılı danışanlar, yaşamlarındaki bu değişiklikten dolayı tüm kurum çalışanlarına teşekkür etti.


Bu arada 2014 yılı içerisinde 12.159 kişiye danışmanlık hizmeti veren Obezite Danışma Birimi’nde danışmanlık hizmeti alan 1240 danışanın 375’inin BKİ (Beden Kitle İndeksi)’si 25’in altına düştü. (Beden Kitle İndeksi’nin normal ölçülerini Dünya Sağlık Örgütü, 18 ve 25 olarak belirlemiştir)


Obezite Danışma Birimi tarafından takipleri yapılan ve kilo kontrolünde başarı gösteren danışanlara başarı belgelerinin verilmesinin ardından, tüm katılımcılara sağlıklı ve hareketli bir yaşam temennisinde bulunuldu.


Tören bitiminde kokteyl düzenlenerek, tüm katılımcılara sağlıklı bir ara öğün olarak meyve ikramı yapıldı.





Son Güncelleme: 28.05.2015 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.