Diyabetle ilgili son gelişme

Tip 2 diyabette rastlanan insülin direncinin bir proteinin eksikliğiyle bağlantılı olabileceği belirlendi.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 18:57
 Diyabetle ilgili son gelişme

Kanada'daki Sainte-Justine Üniversitesi Hastanesi Araştırma Merkezinden Alexey Pshezhetsky ve ekibi, insülin direncinin, daha önce şeker hastalığıyla ilişkilendirilmeyen bir proteinin eksikliğiyle kısmen bağlantılı olabileceğini keşfetti.

Pshezhetsky, fareler üzerinde yapılan araştırmalarda, "Neu 1" adı verilen proteinin, hücre yüzeyindeki siyalik asit miktarını belirleyerek, hücrelerde şeker alımını "açıp, kapattığının" anlaşıldığını bildirdi.

Bilim adamı, şeker hastalarının katılımıyla yapılan yeni araştırmalarda Neu 1 seviyesinin eski haline getirilmesinin yolunu aradıklarını belirterek, siyalik asit kalıntılarının hücre yüzeyinden temizlenmesi halinde, insülin alıcılarının işlevini doğru şekilde yerine getirebileceğine ve böylece insülin tedavisine daha az başvurulabileceğine dikkati çekti.

Araştırma, "Diabetes" dergisinde yayımlandı.

(AA)





Son Güncelleme: 24.07.2013 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.