Eczacılara iyi haber

Eczacıların talebi yerine geldi

17 Ekim 2017 Salı 17:03
Eczacılara iyi haber

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve DSİ Genel Müdürü Murat Acu'yu ziyaret etti.

Ceylan Bazkan Sarıeroğlu ile yaptığı örüşmede, Samsun’a bağlanmak üzere olan Sağlık Merkezi Müdürlüğü’nün Çorum’da kalmasının sağlandığını belirtirken, su tarım yatırımlarını hızlandırılması için DSİ Genel Müdürü nezdinde girişimde bulunduğunu bildirdi.

Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, bazı yerel basın organlarına yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Merkez Müdürlüğü’nün personel sıkıntısı nedeniyle kapanma noktasına geldiğini ifade ederek, siyasilere çağrı yapmıştı.


Eczacılarla görüşerek taleplerini alan Milletvekili Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüştü.


Yapılan görüşme hakkında açıklama yapan Milletvekili Ceylan, eczacıların reçete işlemleri Samsun’da yapılırken, il başkanlığı döneminde Çorum’da SGK Sağlık Merkez Müdürlüğü’nün kurulmasının sağlandığını hatırlattı.

Şu anda da kadro yetersizliği gerekçesiyle Sağlık Merkezi Müdürlüğü’nün kapatılarak, bu konuda Çorum’un yeniden Samsun’a bağlanması yönünde bir çalışmanın olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ceylan, Bakan Jülide Sarıeroğlu ile bu konuyu görüştüğünü vurguladı.


Bakan Sarıeroğlu’ndan Sağlık Merkez Müdürlüğü’nün Çorum’da kalmasını talep ettiğini açıklayan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Bakan Sarıeroğlu da müdürlüğün Çorum’da kalması yönünde talimat verdiğini bildirdi. Milletvekili Ceylan, Çorum Merkez Müdürlüğü’ne ayrıca ihtiyaç doğrultusunda 2 eczacı kadrosunun tahsisinin de yapıldığı bilgisini verdi.


Milletvekili Ceylan, Bakan Sarıeroğlu’na taleplerini yerine getirmesinden dolayı teşekkür etti.

SULU TARIMLA TANIŞALIM

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu'yu makamında ziyaret ederek, Çorum'la ilgili yatırımları görüştü.

Milletvekili Ceylan, DSİ Genel Müdürü Acu'dan Çorum'un sulu tarımla tanıştırılan arazilerinin artırılmasını talep etti.


Bayat, İskilip ve Uğurludağ üçgeninde 100 bin dönüm araziyi sulayacak Kızılırmak kanalı sulama projesi hakkında Genel Müdür Acu ile istişare eden ve mevcut durumu gözden geçiren Milletvekili Ceylan, Düvenci Ovasını sulu tarıma kavuşturacak olan ve 45 bin dekar arazinin sulanabileceği Kultak Barajı'nın son durumu hakkında bilgi aldı.

Ceylan ve Acu ayrıca Çorum İl Özel İdaresi tarafından DSİ'ye devredilen baraj ve göletlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Milletvekili Ceylan, Çorum'a yapılan yatırımlar nedeniyle başta Orman ve İş İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürü Murat Acu olmak üzere tüm DSİ ailesine teşekkür ederek, yatırım sürecini karşılıklı işbirliği ve diyalog halinde hizmet götürmek istediklerinin altını çizdi.


Genel Müdür Acu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milletvekili Ceylan'a teşekkür etti.







 

 










 

Son Güncelleme: 17.10.2017 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.