Engelli istihdamı önceliğimiz oldu

Salim Uslu, hükümetin engelli projelerini anlattı

13 Ekim 2017 Cuma 20:12
Engelli istihdamı önceliğimiz oldu


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Birliği ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteklediği
‘Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayatlar’ projesinin kapanış programına katıldı.
AK Parti döneminde engelliler için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Uslu, “15 yıl boyunca engelli kardeşlerimizin istihdamı temel önceliğimiz oldu. Türkiye ilk engelliler kanununu 2005'te çıkartmıştır.

2012'de ise dünyada bir ilke imza atılarak engellilerimiz, eğitim seviyesi ve engel gruplarına uygun sınavlara tabi tutulup şeffaf bir yöntemle uygun kadrolara yerleştirilmeye başlanmıştır. Kamu kurumlarında daha fazla ve daha iyi şartlarda engelli memur istihdamı, devletimizin son yıllarda önemle üzerinde çalıştığı bir sosyal politikadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla tüm vatandaşlarımızın eşit haklardan yararlanmasını sağlama gayreti içerisindeyiz. Sadece kamuda değil, özel sektörde de, engelli istihdamı teşvik edilmektedir. Engelli çalıştıran işverenlere prim teşviki sağlanmakta hatta girişimcilik eğitimi alan ve kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyen kardeşlerimize de hibe desteği verilmektedir.” dedi.

 

2002 yılı ile 2017 yılının Temmuz ayı arasında 363 bin 458 engelli kardeşimizin istihdamını gerçekleştirdiklerini, iktidarı devraldıklarında 5 bin 777 olan kamudaki engelli personel sayısının bugün 51 binin üzerine çıkarıldığını belirten Uslu, kamudaki engelli istihdamının hükümetleri döneminde 9 kat arttığını kaydetti.

 

ENGELLERİ AŞMAK İNANÇ MESELESİ

 

Engelleri aşmanın inanç meselesi olduğunu vurgulayan Uslu, şöyle dedi;  “Engelleri aşmak, bir inanç meselesidir. Spordan sanata çok farklı alanlarda engelli kardeşlerimizin başarılarına şahit oluyoruz. Bu hepimizi gururlandırıyor. Göğsümüzü kabartan uluslararası başarılar, dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandırıyor. Buradan bir kez daha İlk defa düzenlenen Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere’yi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımımızı tebrik ediyorum.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından geliştirilen ‘Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayat’ projesi kapsamında dezavantajlı/engelli bireylere 3 ay süreli alanına yönelik olarak; Çağrı Merkezi Operatörü Eğitimi, Kat Hizmetleri Eğitimi, Mesleki İngilizce Eğitimlerini tamamlayan 66 kardeşimizi de tebrik ediyorum.”




















 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 13.10.2017 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.