Göğüs Hastanesi taşınmıyor

Hastaneler ile ilgili yapılan tartışmalara son notayı koydu.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 09:09
Göğüs Hastanesi taşınmıyor

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yaptığı basın toplantısında hastaneler ile ilgili yapılan tartışmalara son notayı koydu.


Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan,  sözlerine basın açıklamasını hastaneler ile ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için yaptığını belirterek başladı.


18 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Devlet Hastanesi'nin tamamen Sağlık Bakanlığı-Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşındığını ve sağlık hizmetlerinin burada verilmeye başlandığını belirten Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Hastanenin faaliyete geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yine dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ, iki dönem Çorum milletvekilliği yapan eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'a -ki kendisinin büyük emeği vardır- yine bu süreçte beraber yürüdüğümüz milletvekili arkadaşlarımıza 500 milyon liralık bir yatırımı kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Çorum'u sağlıkta bölgede bir numara yapmak için adımlar atıyoruz" dedi.


Taşınma dedikoduları kamuoyunda yoğun şekilde gündeme gelen Göğüs Hastalıkları Hastanesi hakkında da açıklamalarda bulunan Milletvekili Ceylan, "Hastanemiz 2016 yılında 170 bin 500, 2017 yılının ilk 6 ayında ise 85 bin hasta kabul etmiş. Yaz aylarında günlük 300-350 kışın ise 600 hasta muayene ediliyor. Göğüs Hastalıkları Hastanesi çok yoğun şekilde çalışıyor ve Amasya ve Tokat'tan da hasta geliyor. Hastanenin başka yere taşınması sözkonusu değildir. Mevcut yerinde kalacak. Hastanede hiçbir değişiklik yapılmayacak. Sadece teknolojik cihaz olarak yenilik yapılması gerekirse o yapılacak. Bunun üstüne laf söylemeye gerek yok. Ayrıca Diş Hastanesi de yerinde kalıyor. Gülabibey Mahallesi'nde bulunan Hasan Paşa Semt Polikliniği de bundan önce olduğunu gibi sonrada aynı yerinde aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek. Doktor sayısında da azalma olmayacak. Burada yazın günlük 300-400 kışın ise 600 muayene yapılıyor. Gülabibey Mahallemizin muhtarı da işini çok iyi yapıyor. Mahallesi için gece gündüz demeden beni arıyor" ifadelerini kullandı.

Taşınma işlemi tamamlanan Devlet Hastanesi'nin de Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak poliklinik hizmeti vermeye devam edeceğini kaydeden Milletvekili Ceylan, "Halkımızın bizim dışımızda açıklamalara itibar etmemesini istiyorum. Biz artık daha iyi hizmetler yapmak için uğraşalım. Bu konu artık kapanmalıdır" diye belirtti.

HİKMET DURGUN'DAN TEŞEKKÜR

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun da hastanelerin durumu ile ilgili kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunun altını çizerek, "Milletvekili Ahmet Sami Ceylan yaptığı bu açıklama ile bölgede hastaneden yararlanan vatandaşların gönlüne su serpti. Halkımız adına kendisine teşekkür ediyorum. Böyle bir hizmetin devam etmesinden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum" diye kaydetti.


Son Güncelleme: 26.08.2017 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.