Hastaneye 20 milyonluk yeni cihaz

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan hastaneye yeni bir ünite kurulacağını bildirdi.

12 Kasım 2017 Pazar 13:53
Hastaneye 20 milyonluk yeni cihaz

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yeni hastaneye yeni bir ünite kurulacağını açıkladı.

Sağlık Sen İl Divan Toplantısı’nda konuşan Milletvekili Ceylan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ı ziyaret ederek sağlıkla ilgili bazı talepleri aktardıklarını söyledi.

Bir süredir gündemde olan sağlık çalışanlarına yıpranma hakkının Ocak ayı içinde TBMM’ye geleceğini umduğunu belirten Ceylan, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözün yerine geleceğini kaydetti.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni bir ünite kurulacağını açıklayan Ceylan, “Şehir Hastanesi’nden eksiği olmayan fazlası bulunan hastanemize kanser hastalarının ihtiyaç duyacağı 5 milyon dolar maliyetli (20 milyon lira) PET/CT cihazı kazandırıyoruz. Sağlık Bakanımızdan söz aldık. Bu cihaz tomografi ve MR’ın üstünde kanser hücrelerinin mikro düzeyde tespitini sağlıyor. Bu cihaz hastanemizde olmadığı için hastalar büyük hastanelere sevk ediliyordu. Kendi ölçeğimizdeki illerde bu cihaz yok. Şimdi yeni bir ünite kurularak bu cihazı hastalarımızın hizmetine sunuyoruz.” dedi.

PET/CT NEDİR?

PET/CT; organlar hakkında metabolik ve anatomik bilgiyi bir arada elde etmeyi sağlayan PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) ve CT (Bilgisayarlı Tomografi) cihazlarının bir araya gelmesiyle oluşmuş bir görüntüleme yöntemidir.

Pozitron emisyon tomografisi (PET) dokularınızın ve organlarınızın nasıl işlev gösterdiklerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olan bir görüntüleme testidir. PET taraması, bu aktiviteyi göstermek için bir radyoaktif ilacı (izleyici) kullanır.

Bu izleyici, PET taraması ile incelenecek organa veya dokuya bağlı olarak, enjekte edilebilir, yutulabilir veya nefes yoluyla alınabilir. İzleyici, sıklıkla hastalık alanlarına karşılık gelen yüksek düzeyde kimyasal aktiviteye sahip vücut alanlarında toplanır.Bir PET taramasında, bu alanlar parlak noktalar şeklinde görülürler.

Bir PET taraması, bazı kanserler, kalp hastalığı ve beyin bozuklukları da dahil olmak üzere, çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkarılmasında veya değerlendirilmesinde faydalıdır.

Son Güncelleme: 12.11.2017 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2017-11-12 20:56:56

İl başkanıma teşekkür ediyorum Allah razı olsun.