Hayat kurtaran bağış

Görevi sırasında rahatsızlanarak Kırşehir’den Ankara’ya sevk edilen Kardiyoloji Uzmanı Çorumlu Dr. Muhittin Demirel için uygun donör 6’ncı günde bulunmuş oldu.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 13:33
 Hayat kurtaran bağış


Görevi sırasında rahatsızlanarak Kırşehir’den Ankara’ya sevk edilen Kardiyoloji Uzmanı Çorumlu Dr. Muhittin Demirel için uygun donör 6’ncı günde bulunmuş oldu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji hekimi olarak görev yaparken aniden yakalandığı zatürre yüzünden iki akciğerini de kaybeden Demirel’e organ nakli için seferberlik başlatılmıştı.


Sabah’ın haberine göre 20 gündür ECMO (yapay akciğer) cihazına bağlı yaşamını sürdüren genç doktor için nakil kararı alınmış, Ulusal Organ Bekleme listesinde birinci sırada yer almıştı. Yaşam şansı giderek azalan Dr. Demirel’in ve ailesinin umutla beklediği uygun donör geçen cumartesi günü bulundu. Nakil, 17 yaşındaki Kübra’nın ailesinin organlarını bağışlaması sayesinde 6’ncı günde gerçekleşti. Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Akciğer Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Erdal Yekeler başkanlığında gerçekleştirilen ameliyat başarılı geçti.


KIZIM DOKTORUN HAYATINI KURTARMIŞ

Kübra’nın annesi Leyla Coşkun kızının doktor olmak istediğini belirterek, “Kızım 4 yıllık ebeliği, hemşireliği kazandı. Kızım beni hiç üzmedi kızım çok akıllıydı. Kızım 6 tane hayat kurtarmış, doktorun hayatını kurtarmış. Bana sordular verin kuzumun organlarını can kurtarsın bedeni çürümesin dedim.

Daha kızım 17 yaşındaydı” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Kalp yetersizliği hastalığı olan ve 3 yıldır organ bağışı beklediğini söyleyen baba Bestami Coşkun, “Kızımın ani ölümü hepimizi çok derinden üzdü.

Allah kimsenin başına vermesin. Evet üzüntümüz büyük ama bir yandan da mutlu olduk kızımın organları diğer organ bekleyen hastalara şifa oldu. Bu yönden de çok mutluyuz. Allah’ım kimseye evlat acısı vermesin” dedi.


Son Güncelleme: 08.08.2017 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.