İşte yeni hastanenin bitiş süresi

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yeni hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:27
 İşte yeni hastanenin bitiş süresi


Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yeni hastane inşaatında incelemelerde bulundu.


Bakan Yardımcısı Kafkas, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Koroner Anjiyografi Ünitesi ile Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’nin hizmete girmesinin 2. yılı nedeniyle düzenlenen törene katıldıktan sonra Ankara Yolu üzerinde bulunan yeni hastane inşaatını inceledi.


Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, bakanlık yetkilileri ve parti yöneticilerinin de katıldığı inceleme ziyaretinde müteahhit firma yetkililerinden bilgi alındı.


Hastanenin depreme dayanıklı yapılacağını hatırlatan Kafkas, deprem izolatörlerin yurt dışından gelmesi nedeniyle gecikme yaşandığını söyledi.


Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu, yeni hastanede muhtemel bir depremde ameliyatların aksamaması gerektiğini vurgulayan Kafkas, “Yeni hastanede teknik bir arıza olmazsa en kısa sürede inşaatı tamamlayacağız. Para sorunu yok. Her türlü teknik desteği sağlıyoruz. Deprem izolatörleri yurt dışından geliyor. Yoğun talep olduğu için izolatörlerin üretiminde gecikme var. Aralık ayı gibi izolatörlerin gelmesi, ardından akredite olması bekleniyor. Akıllı bir hastane yapıyoruz. Bir önceki seçimlerden önce bu işi bitirmek istiyorduk, ama olmadı. Çorum’u sağlık merkezi haline getirmek istiyoruz. Yeni hastane ve Güney Kampüsü yapılanıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen teknik ekip Dodurga’da rehabilitasyon merkezi yatırımı için ön inceleme yapacak.” dedi.

Öte yandan hastane inşaatının yapımını üstlenen müteahhit firma yetkilileri, yatırımı 2016 yılından önce bitirme hedefinde olduklarını açıkladı






Son Güncelleme: 20.08.2014 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülü Yorum 2014-08-20 14:33:51

umarım sonu osmancık devlet hastanesi gibi olmaz. keza osmancık devlet hastanesinin mevcut durumu pekte iç açıcı değil

Avatar
AÇD 2014-08-20 14:36:54

en sağdaki beyfendi meclis üyesimi acaba :)

banner165