Kadın kanserlerinin tedavisi Çorum’da

Kamuoyunun yenilikleri takip etmekte zorlandığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve...

25 Haziran 2015 Perşembe 14:33
 Kadın kanserlerinin tedavisi Çorum’da


Kamuoyunun yenilikleri takip etmekte zorlandığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden  müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Kadın kanserlerini başında gelen rahim ve yumurtalık kanserlerinin tüm ameliyat ve tedavilerinin, artık Çorum'da başarıyla yapıldığı açıklandı.


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda göreve başlayan Prof. Dr. Tayfun Güngör'ün gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlar ve tedaviler konusunda bilgi veren Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, "Hastanemiz, üniversitemizle işbirliği yaptığı günden bu yana büyümeye ve başarılı hizmetlerini genişletmeye devam ediyor. Şehrimizde daha önce yapılamayan pek çok ameliyat, Çorum'da yapılır oldu. Bunların içerisinde, 9 aydır pek çok kadın kanser hastalığı ameliyat ve tedavi edilmekte." dedi.


Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, Prof. Dr. Tayfun Güngör e Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem’in katıldığı basın toplantısında rahim kanserleri ile ilgili yapılan ameliyatlar hakkında bilgi verildi.


KADIN KANSERLERİNİN TÜMÜ TEDAVİ EDİLİYOR


Rahim kanserlerinin tüm çeşitlerinin Çorum'da başarıyla ameliyat edildiğini müjdeleyen Sinan Zehir, başarıda en büyük payın Devlet Hastanesi ve Hitit Üniversitesi'nin işbirliğindeki başarısında olduğunu, bu işbirliğine katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ettiğini bildirdi.


FAKÜLTE OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Çorum'un 235 bin nüfuslu büyük bir şehir olduğunu, hastaların sevkinin, hasta ve yakınları açısından büyük bir problem olduğuna dikkat çekti. Tıp Fakültesi olarak bir üniversite hastanesinde yapılması gereken her şeyin yapılmasını arzu ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Dolapçı,  uyumlu çalışma ortamı nedeniyle başarının yakalandığını, işbirliği nedeniyle genel sekreterlik ve başhekimliğe teşekkür ettiğini ifade etti.


HER KADIN KETEM'DE HPV VİRÜS TARAMASI YAPTIRMALI


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda göreve başlayan Prof. Dr. Tayfun Güngör, kamuoyunun kadın kanserlerinin Çorum'da ameliyat ve tedavi edildiğini ve başarı çıtasının yüksek olduğundan haberdar olması gerektiğini aktardı. Prof. Dr. Güngör, "Özellikle kanser virüsü olarak her kadında yaygın görülebilen HPV virüs taramasının KETEM'lerde mutlaka yaptırılması gerekir. Erken tanı her zaman tedavinin en kesin adımıdır." dedi.


ARTIK JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ AMELİYATLARI BAŞARIYLA YAPILIYOR


Başhekim Sinan Zehir, basın toplantısında şu açıklamaları yaptı, "Her geçen gün büyüyen kadrosu ve gelişen teknolojik alt yapısı ile Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi halkımıza ilkleri yaşatmaya devam etmektedir. Yaklaşık 9 aydır Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde Jinekolojik Onkoloji (kadın hastalıkları kanserleri) ameliyatları gerçekleştirilmektedir.


KADIN KANSERLERİ TEDAVİSİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında göreve başlayan Prof. Dr. Tayfun Güngör'ün katkıları ile jinekolojik onkoloji cerrahisi bölümü kuruldu. Böylece genital kanserlerinin tanı ve tedavileri açısından Çorum'da yeni bir dönem başlamış oldu. Aynı zamanda Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Prof Dr Tayfun Güngör Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinde Eylül 2014 itibariyle göreve başladı. Prof. Dr.Tayfun Güngör, Yrd. Doç.Dr.Ümit Görkem ve Yrd. Doç.Dr.Cihan Toğrul şu ana kadar 37 adet jinekolojik onkoloji ameliyatını başarı ile gerçekleştirdi. Bu vakaların 10'u yumurtalık (över) kanseri,5'i rahim (endometrium) kanseri, 4'ü rahim ağzı (serviks) kanseri ve 18'i ise rahim ağzı premalign (servikal dispilazi) kanser ameliyatları idi.


KANSER TARAMALARI ÖNEMLİ


Kanser tarama programları kapsamında hizmet veren KETEM birimi ile Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nin işbirliği artarak daha etkin bir hizmet verilmeye de başlandı. Bu konu ile ilgili olarak yapılan HPV ve smear tarama sonuçlarına göre risk grubuna giren hastalara kolposkopik inceleme yöntemi ile daha erken tanı konulma imkanı ortaya çıktı. Dolayısıyla bu hasta grubunun erken tedavileri yapılabilir hale gelmiştir. Artık jinekolojik onkoloji tedavileri Çorum dışı sevk sayıları da minimal düzeye düşmüştür. Böylece Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi jinekolojik kanser tarama testleri ve tedavileri açısından bölgenin önemli bir merkez haline gelmiş bulunmaktadır.


DOĞUM KLİNİĞİ TEŞEKKÜR BELGESİ ALDI


Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'deki sezeryan ile doğum istatistiklerine göre son iki yılda olduğu gibi bu yılda Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği düşük sezeryan oranları açısından teşekkür belgesi ileonurlandırılmıştır. Son bir yıl içerisinde kliniğimizin primer sezeryan doğum oranı % 15'dir.Bu oran Türkiye ortalamasının oldukça altındadır. Aynı zamanda bu oran Dünya Sağlık Örgütünün de önerdiği oranlar içindedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde Prof. Dr.Tayfun Güngör, Yrd. Doç.Dr. Ümit Görkem, Yrd. Doç.Dr. Cihan Toğrul, Op.Dr.Mehmet Şanlı, Op.Dr.Mehmet Altınok, Op.Dr.Pınar Yıldırım, Op.Dr.Semih Temel, Op.Dr.Göray Çimen, Op.Dr.Zeliha Çağlar, Op.Dr.Emine Arslan ve Op.Dr.Özgül Bekar'dan oluşan uzman hekim kadrosu hizmet vermektedir."




Son Güncelleme: 25.06.2015 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.