Kansere dikkat çekilecek

Halk Sağlığı Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle halkın kanser konusuna dikkatinin...

04 Şubat 2015 Çarşamba 10:41
 Kansere dikkat çekilecek


Halk Sağlığı Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle halkın kanser konusuna dikkatinin çekilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Bugün saat 14.00’de Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek toplantıya KANDER ve ONKOSAV da katılacak.


Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi; “Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir halk sağlığı sorunudur. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi artmaktadır. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte olup, önemli bir kısmı sigara ve obezite ile ilişkilidir.


Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte biri önlenebilir. Çevresel etkenler kanser oluşumunun %90-95'inden sorumludur. Kötü beslenme, sedanter yaşam, tütün kullanımı, alkol kullanımı, güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi kanser oluşumunda etkisi olan çevresel etkenlerin kontrol altına alınması ile kanser görülme sıklığı azalır. Dolayısıyla salgılı yaşam davranışları ile kansere karşı korunabilir, tarama programlarına katılarak erken teşhis ile yaşam süresi uzatılabilir.


Bakanlığımızın da üyesi olduğu Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) nün başlattığı 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle halkın kanser konusuna dikkatinin çekilmesi, konunun uzmanı olan kişiler aracılı ile halkın bilgi düzeyinin yükseltilmesine yönelik aktivitelere, her özel gün ve haftalarda olduğu gibi bu günde de yer verilmesi, etkinlikler düzenlenerek halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.”



Son Güncelleme: 04.02.2015 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.