Karadağ FTR için devrede

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, habercim19'da yer alan FTR hastanesi için devreye girdi

08 Ocak 2018 Pazartesi 12:50
Karadağ FTR için devrede

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’nin yatak kapasitesinin yetersizliğine dikkat çekerek, ‘FTR Hastanemiz niye olmasın?’ başlıklı haber yorumumuz üzerine, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ aradı.

SAĞLIK BAKANI VE KYK GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜLER

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile birlikte Ankara’da birkaç kez Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ve KYK Genel Müdürü ile görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Karadağ, bahse konu görüşmelerde Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Kanser Tedavi Merkezi kurulması yönünde karar alındığını, ayrıca hastanenin dar alanda kurulması ve genişleme sahası olmadığı için 3 blok halindeki KYK öğrenci yurdunun yeni hastaneye devredilmesini talep ettiklerini ifade etti.

KYK BLOKLARINA 4 AYRI BİRİM

Hastane yanındaki KYK öğrenci yurtlarının kapasitesinin oldukça büyük olduğunu belirten Karadağ, söz konusu binaya Kanser Tedavi Merkezi, Psikiyatri Servisi ve Anne Oteli’nin yanı sıra Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ünitesi yapılmasının uygun olacağını dile getirdi.

BAKAN OLUMLU BAKTI

Çorum’a yeni öğrenci yurtlarının yapıldığını, ayrıca Kuzey Kampüsü’ne 4 bin öğrenci kapasiteli yurt inşa edileceğini hatırlatan Karadağ, gerek Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan gerekse KYK Genel Müdürü’nün yukarıda sıraladıkları önerilere olumlu baktıklarını dile getirdi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI’NI ARAYACAK

Önceki akşam Tokat’a giderken kendisini arayan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın Çorum’da mola verdiğini, tekrardan talep ve önerilerini ilettiğini vurgulayan Karadağ, Bakan Demircan’ın pazartesi günü (bugün) Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı arayarak hastane yanındaki KYK yurtlarının devri hususunda görüşme yapacağını kaydetti.

HİTÜ’NÜN ÖDENEK SORUNU

Hitit Üniversitesi’nde bir süredir döner sermaye ödeneklerinin kesintiye uğraması sonucu bilimsel araştırma ödeneklerinin de kesildiğini aktardığını belirten Karadağ, Sağlık Bakanı Demircan’dan kısa süre içinde problemin çözüleceği bilgisini aldıklarını söyledi.

FTR İÇİN ÇALIŞMA SÖZÜ

Fizik Tedavi Rehabilitasyon hastalarının yatak problemini dile getirdiğimiz ‘FTR Hastanemiz niye olmasın?’ başlıklı haber yorumda, hem yaşanan soruna dikkat çekildiğini hem de çözüme yönelik önerilerde bulunulduğunu hatırlatan Karadağ, bu konuda gereken çalışmaların yapılacağı müjdesini verdi.

Son Güncelleme: 09.01.2018 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.