Kasap ve kahvehane denetimi

Sungurlu Belediyesi ekipleri kasap reyonları, kahvehane ve çay ocaklarını denetledi

14 Aralık 2017 Perşembe 23:52
Kasap ve kahvehane denetimi

Sungurlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü-Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kasap ve kahvehanelerde reyonlarında denetim yaptı.

Zabıta Müdürü Kemal Karaman, sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen kasap (et mamulleri) satış alanlarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra, satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğu, genel temizlik ve hijyen şartları, satılan etlere ait kesim raporu, izlenebilirlik, soğuk hava deposu gibi şartlarının uygunluğu ve karkas etlerde resmi damga kontrolü et ve et ürünlerinin kontrol edildiğini belirtti.

Konuyla ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner,“Halkımızın sağlığını düşünmek Belediye olarak bizlerin en başta gelen görevleri arasında bulunmaktadır. Bundan sonraki denetimlerimizi de düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz. Yapılan denetimlerde kurallara ve yönetmeliklere uyan işyerlerinin işletmecileri ve çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.

KAHVEHANE VE ÇAY OCAĞI

Öte yandan Sungurlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İlçede faaliyet gösteren kahvehane ve çay ocaklarını da denetledi.

Kahvehane ve çay ocakları denetiminde, sigara içilip içilmediği, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, çalışanların sağlık karnesi, genel temizlik, bağlı bulundukları odadan alınmış fiyat listesinin görünür yere asılması, yangın tüpü, ecza dolabı, oyun malzemeleri, çay bardağı ve fincan gibi malzemelerin temizliğini kontrol etti.

Vatandaşların yoğun olarak zamanlarını geçirdiği yerlerden olan kahvehane ve çay ocakları gibi yerlerde temizlik hijyen kurallarına uyulması ile ilgili denetimlerin devam edeceğini ifade eden Zabıta Müdürü Kemal Karaman, işyerlerine kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulunduklarını, denetimlerin kahvehanelerle sınırlı tutulmayıp tüm işyerlerini kapsayacak şekilde devam edeceğini belirterek, halkın sağlığını ilgilendiren konularda asla taviz verilmeyeceğini söyledi.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.