Kübra bilgisayar mühendisi olacaktı

Çorumlu doktora akciğeri nakledilen 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun'un LYS sonuçlarına göre biygisayar mühendisliğini kazandığı belirlendi.

11 Ağustos 2017 Cuma 15:29
Kübra bilgisayar mühendisi olacaktı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaparken yakalandığı zatürre nedeni ile iki akciğerini de kaybeden Ankara’da makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren Çorumlu Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhittin Demirel’e Hatay’da hayatını kaybeden 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun'un akciğeri nakledilmişti.


Hatay'ın Dörtyol ilçesinde balkondan düşerek kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından bağışlanan organları ile Çorumlu doktar ile birlikte 6 kişiye umut olan 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun'un, LYS sonuçlarına göre bilgisayar mühendisliğini kazandığı öğrenildi.


Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ferhat Yahşi, Kübra Nur'un bu yıl 12-B sınıfından başarıyla mezun olduğunu belirterek, “Elim bir kaza sonucu 4. kattan düşerek vefat eden ve organları 6 kişiye can veren öğrencimiz Kübra Nur Coşkun, dün akşam saatlerinde açıklanan LYS sonuçlarına göre Malatya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazanmıştır. Merhum öğrencimize tekrar Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.


Okul müdürü Yahşi, Kübra Nur’un okulda güler yüzlü, aktif ve heyecanlı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Bugün yaşamış olsaydı bilgisayar mühendisi olacaktı. Sürekli gelip derdini anlatan bir öğrencimizdi. Tercih döneminde de okula gelerek okulun rehberlik servisinden ve bizlerle diyalog içerisinde tercihini yapmıştı. Böyle bir üzücü olay yaşanınca bütün hayalleri söndü" şeklinde konuştu.


İHA

 

 

Son Güncelleme: 11.08.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165