Kursiyerlere KOAH eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü / Bulaşıcı Olmayan...

19 Kasım 2014 Çarşamba 17:32
 Kursiyerlere KOAH eğitimi


Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü / Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kronik Durumlar Birimi tarafından Çorum Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine ‘KOAH’  konulu halk eğitimi yapıldı.


Birim Sorumlusu Ebe Nurhan Yurtel tarafından gerçekleştirilen sunumda ‘KOAH’ın EN ÖLÜMCÜL YANI,  BİLİNMEZLİĞİ’ teması vurgulandı.


Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastalarının bir çoğunun kendisinde bu hastalığın olduğunu bilmedikleri, oysa ki KOAH’ın önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, erken tanı ve etkin tedaviyle hasta ve yakınlarına verilecek ‘KOAH’la Yaşam’ eğitimiyle, hastalıkla daha kolay baş edilebileceği vurgulandı.


Kursiyerler ve halk eğitim merkezi öğretmenlerinin katıldığı toplantıda 105 kişi bilgilendirildi. Yoğun ilgi gösterilen toplantının sonunda, katılımcıların soruları cevaplandı.


Eğitim öncesi konu ile ilgili broşür dağıtıldı.





Son Güncelleme: 19.11.2014 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.